Годежен пръстен със сапфир – какъв да бъде?

Годежен пръстен със сапфир | hugasian.bg

Сапфирът е достойна алтернатива на диаманта, ако търсите годежен пръстен с цветни камъни. Скъпоценният камък е известен със своя магнетичен син цвят, който ще внесе нотки на морска романтика във вашия образ.

Мъжете, които ще предложат брак на сродната си душа, все повече търсят годежни пръстени с някаква некласическа нотка – било то многоцветна инкрустация, комбинация от метали или разнородна текстура. И все по-често като заместител на диамантите избират годежни пръстени със сапфир.

Мнозина ще бъдат изненадани, но диамантите монополизираха сватбения пазар едва след средата на миналия век в резултат на активна рекламна кампания на De Beers. Преди нея етикетът предвиждаше подаряването на годежни пръстени с цветен скъпоценен камък.

Каква е тайната на популярността на сапфирите?

Една от причините е неговият магнетичен син цвят. За него, сякаш за кадифе, и искате да докоснете. Друго важно нещо е високата здравина на камъка. По тази характеристика той е на второ място след диаманта.

Днес булчинският пазар предлага голямо разнообразие от цветове и дизайни на сапфирени пръстени.

злато пръстен със сапфир | hugasiajn.bg

Как да не сбъркате при избора на годежен пръстен със сапфир?

Как трябва да изглежда годежният пръстен със сапфир?

Модерната бижутерска мода предлага на любителите да се отдалечат от обичайната класика и да разгледат по-отблизо нестандартни пръстени с цветни камъни.

Класическата версия на сапфирен годежен пръстен е продукт с бяло или жълто злато с един малък камък. Такъв пръстен символизира мъдрост и вярност и според общоприетото вярване, привлича финансово благополучие в къщата.

Благоприятното предимство на пръстена със сапфир е, че изглежда ефектно на момичета с всякакъв тип външен вид – прави светлокожите блондинки по-ярки, а на тъмнокожите жени благоприятно подчертава цвета на очите и косата.

Ако искате да избягате от обичайния сватбен стил, тогава погледнете пръстените със сапфир и вложки от други цветни камъни. Такъв многоцветен тандем ще бъде връхната точка на вашия сватбен външен вид.

Бяло злато пръстен със сапфири | hugasian.bg

Най-популярната комбинация от камъни: син сапфир и прозрачни диаманти. Пръстените с централна вложка от малки сини сапфири и прозрачни диаманти във формата на сърце изглеждат необичайно романтични. В този случай формата на камъка може да бъде кръгла, овална, крушовидна, квадратна или правоъгълна.

Съвет: Изберете годежен пръстен, който да се комбинира с бъдещия годежен пръстен от метал или камъни. Езотериците не препоръчват да избирате черни камъни за годежен пръстен, както и тандеми от сапфир и опал, тъй като последният може да привлече нещастие.

Що се отнася до дизайна, годежният пръстен със сапфир може да се появи в различни визии. Верига Hugasian.bg предлага модели пръстени със сапфири с ефектни флорални и абстрактни шарки. Може да бъде метално цвете или сърце, инкрустирано с малки камъчета. Друг вариант е, когато в центъра на пръстена е поставен голям сапфир, а около него са създадени малки венчелистчета от минерали с контрастен цвят. Обадете се на тел: +359885988233

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *