0

Your Cart

“ Големите момичета се нуждаят от големи диаманти “

 “ Кралицата на Холивуд “, актрисата с теменужен поглед, вечната Елизабет Тейлър, която дълго ще бъде помнена със своя скандален живот, ролите си в киното, театъра и телевизията и със страстта си към бижутата.

 

 “ Майка ми казва, че когато съм се родила не съм отворила очите си в продължение на 8 дни. Първото нещо, което съм видяла след това обаче е бил годежен пръстен и оттогава съм пристрастена” – споделя откровено Елизабет Тейлър.

 Заслужила 7-мото място в класацията “ 100-те най – добри актриси за всички времена ”, Елизабет Тейлър е първата актриса, която получава хонорар в размер на милиони долари за ролята си в “Клеопатра“. Жени се само на 18 год. за Конрад Хилтън, основателят на империята Хилтън, чичото на Парис Хилтън. Предложението е придружено от платинен годежен пръстен с диамант 4 карата за $10,000. Началото на една колекция от мъже и диаманти.

 Само след една година тя приема годежния пръстен на Майкъл Уайлдинг със сапфир, по това време сапфирът е много модерен, а и Елизабет си падала по уникални бижута, които да затвърдят статута й на кралица.

 

 Третият й съпруг Майкъл Тод, филмов продуцент, също я глези с диаманти. Предлага й брак с годежен пръстен на Картие 29,4 карата, един от най – ослепителните диамантени пръстени. По – късно й подарява тиара, датирана от 1880 г. с диаманти върху платина и злато, с обяснението, че тя за него е кралица и трябва да носи корона. Бракът им не трае дълго, заради самолетна катастрофа, в която той умира.
 Не след дълго започва скандална афера с женения певец Еди Фишър, който изоставя жена си и децата си, за да бъде с нея. Той й прави нестандартно предложение за брак с гривна, украсена с 50 диаманта, но и това не задържа актрисата повече от 5 год. при него.

 

 На снимките на “ Клеопатра “ тя се влюбва в своя партньор Ричард Бъртън, жени се за него два пъти. През годините щедро обогатява колекцията й от бижута и най – вече от диаманти. Предлага й брак с огърлица Bulgari с 18,61 карата изумруд и диаманти. Не след дълго й подарява един от най – известните годежни пръстени, на стойност от 8,8 мил. долара, 33,19 карата. Годежният пръстен е бил собственост на Вера Круп, втората жена на магната Алфред Круп, наречен още диаманта Круп. Казват, че Елизабет Тейлър го е носила непрекъснато.

 

 Бъртън засвидетелствал любовта си с редки и уникални бижута: крушовиден диамант 69 карата, наречен Taylor – Burton, който Тейлър решава да бъде инкрустиран в огърлица, а не в пръстен; сърцевиден жълт диамант, принадлежал на кралицата Мумтаз Махал, заради която е построен Тадж Махал. Друго известно нейно притежание, подарък от Бъртън, е огърлица от 16ти век с голяма перла, бисери и диаманти, принадлежала на испанското кралско семейство.

 Животът й е низ от любов, раздели, скандали, но и много талант, страст и красота. Познавачи на колекцията й споделят, че тя грижливо я е поддържала и е имала набито око за скъпоценните камъни. Винаги носела бижута по себе си, с които да блести нейния чар и красота. Голямо момиче, което се превръща в кралица със своите бижута и диаманти.
 Разгледайте нашите предложения за годежни пръстени, потопете се в красотата на скъпоценните камъни и си пожелайте да бъдете кралици, защото Вие го заслужавате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.