Гривна с червен конец – моден накит, съчетан с древна традиция

Кои бижута ще Ви донесат късмет през 2016 -годината на маймуната?Носенето на червен конец на лявата ръка е традиция, съществуваща от древността. Няма точни данни откога датира, но се е запазила чак до наши дни. Червен конец, се носи като гривна, за здраве и късмет. В миналото се е връзвал на ръката на млади момичета, деца, и бременни жени, тъй като се е смятало, че те са най-уязвими и нежни.

Вижте още: Кои бижута ще Ви донесат късмет през 2016 -годината на маймуната?

На снимката вляво: Мадона е сред много личности, които също се доверяват на енергийните сили на червената нишка.
гривна с червен конец и златна детелинаЧервеният цвят символизира жизнения цикъл, кръвта, която тече през вените и здравето на човека. Червеното е символ на жизнената енергия и силата на човека,  динамиката на неговия живот. Затова се връзва именно конец в този цвят. Традиция се преплита с модата и вдъхновението, и днес гривни с червен конец слагат както жените, така и мъжете от всякакви възрасти. Често, конецът е в комбинация с малък сребърен, или златен талисман, който често има свое значение и символика.
На снимката вдясно: гривна с червен конец и златна детелина – символ на късмета и благоденствието.
Ето защо решихме да представим значенията на някои от най-популярните талисмани, които се носят заедно с гривна с червен конец.

Какво символизира жабата?

гривна със златна жаба и червен конецЖабата е древен знак на любов и късмет.  Тя символизира живота, а също така и плодовитостта и женствеността, така че не е чудно, че много дами я избират за талисман към гривните си с червен конец. Също така, жабите в много култури са символ на късмета и благоденствието. Според фън шуй, ако носите в себе си талисман с жаба ще се радвате на богатство.
На снимката вляво: гривна със златна жаба и червен конец от нашия магазин.

Символика на костенурката

гривна с костенурка от злато и червен конецАко се огледате, ще забележите, че костенурката е елемент, който присъства във всички видове бижута – пръстени, медалиони, обеци. Това не е никак случайно – симпатичната животинка е символ на дълголетие, мъдрост и търпение. Освен това се смята, че костенурката носи стабилност, здраве, сила и успех.  Всичко това прави костенурката един от най-предпочитаните талисмани. Гривна с червен конец и костенурка е подходящ подарък за хора от всяка възраст.

Делфинът като амулет

Гривна червен конец и златен делфинДруга често срещана фигурка, която се използва като талисман при гривните със червен конец е делфинът. Жизнерадостния морски бозайник символизира интелигентност, свободата, спасението и промяната. Те присъстват в множество митологии, като спътници на боговете – древногръцките Афродита, Аполон и Посейдон, египетската – Изида, шумерската Ищар. Вярва се, че делфините могат да ни донесат приятелство, хармония и любов.

Символика на сърцето

Гривна с червен конец и златно сърцеТова безспорно е една от най-носените и лесно разпознаваеми форми. Сърцето се носи като символ на романтичната любов, но също така се асоциира с дувшеността и емоциите. В миналото се е смятало че именно сърцето, а не мозъка съдържа човешкото съзнание. Сърцето е символ на истината, любовта, щедростта, радостта и състраданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *