Златни бижута за абитуриенти

Бижута за абитурентиВече сме в месеца на абитуриентските балове и някои от най-нетърпеливите абитуриенти сигурно се подготовят за вълнуващото събитие, а други все още оглеждат безбройните предложения на пазара за дрехи, обувки, аксесоари и бижута.

С всяка изминала година балните тоалети стават все по-смели, пъстри и предизвикателни, декорирани с камъни, кристали, пайети и брокат. Класическите, семпли предложения също се радват на голяма популярност след младите дами, а различните видове рокли налагат внимателен избор на бижута и аксесоари.

Традиционните бижута за бала са от масивно злато или сребро, подарък от роднините. Но в последните години момичетата повече залагат на леките, цветни бижута, а бижута с диаманти стават все по – популярни. Разбира се, трябва да се съобрази бижуто с тоалета – пищните, богато орнаментирани рокли налагат семпли бижута, с по-изчистените модели можете да си позволите по-ефектни бижута в по-големи размери. Най-добрия вариант е да се спрете на комплект от бижута – колие, гривна, обици и пръстен.

1. Златни бижута – Бижутата от злато могат да бъдат не просто аксесоар към балния тоалет за задоволяване на суетата, а истинска инвестиция. Какво по-добро оправдание да си купите ново бижу?

Златото е благороден метал, който не губи своята стойност във времето.

То е траен материал, който при правилна грижа ще запази своя външен вид неограничено дълго и може да остане ценна семейна вещ. Златото не потъмнява и не оставя следи по кожата, както се случва при някои други метали, използвани за изработката на бижута.

Златните бижута са винаги на мода. То може да бъде изработвано във всеобразни форми и позволява оформянето дори на много тънки нишки, които са достатъчно здрави. Ако все пак в даден момент решите, че старите ви златни бижута са ви омръзнали, може да използвате материала и да ви бъдат изработени нови.

Как да изберете правилното златно бижу? Ето няколко съветаа:

На пазара често се срещат позлатени бижута. При тях основата е от друг метал, а само горният слой е златен. Макар да са по-евтини, това е свързано и с много недостатъци – те не са стойностни така както бижутата от чистото злато. С времето горният слой се изтрива, което променя външния вид на бижуто.

Теглото на златото се измерва в грамове. По-масивните бижута съответно излизат по-скъпи, но за сметка на това са по-здрави и по-устойчиви на износване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *