Как да изберем венчални халки, ако съпругът и съпругата имат различни вкусове?

Венчални халки бяло злато | hugasian.bg

Вашата годеница харесва ли годежни пръстени с диаманти с ярки инкрустации? В този случай опитите да намерите същия комплект годежни пръстени със сигурност ще бъдат напразни. Оставете ненужните спорове. Имаме няколко компромисни варианта за вас.

Първо, венчалните халки могат да бъдат различни, но да имат нещо общо в един елемент: Различни по стил, но от един и същи метал (или обратното, подобни по стил пръстени от различни материали). Например, пръстен с три вертикално разположени диаманта от жълто злато изглежда доста традиционно, докато от титан изглежда много модерен. Еднакви по форма и цвят, но всички елементи на мъжкия пръстен са от матово злато, а на дамския – от гланц. Момичето ще се радва да носи пръстен, по целия периметър на който минава диамантена писта. Нейната половинка трябва да помисли за модели с един диамант, но със същия размер и шлифовка.

Второ, ако младоженците все още са на никъде с избора на пръстени, те могат да закупят напълно различни модели, но с един трик. Например с необичайно гравиране под формата на обща дата или фраза: булката ще има начало, а младоженецът ще има продължение. Можете също да използвате сърце или знак за безкрайност. Консултантите на  hugasian.bg ще Ви предложат оригинални венчални халки от бяло злато, както и от жълто – просто ни кажете как виждате вашите сватбени бижута. Трето, можете да поръчате изработката на брачни халки по поръчка. Hugasian.bg ще изработи бижу за Вас, като ще вземе предвид всички Ваши желания по отношение на цвят, дизайн, наличие на камъни, текстура на повърхността. Най-ценното е, че вашите чувства и споделени спомени ще бъдат въплътени в пръстена!

Най-добрата комбинация от брачни халки

Най-добрият вариант за сватбени халки е този, който предполага тяхната гъвкавост и в същото време взаимно допълване. Например пръстените могат да имат еднакъв дизайн, но различен метал/инкрустация, или различни ширини, но еднакъв декор. Ако не можете да стигнете до общо решение, помислете за следното:

  • Метал. Традиционният метал за сватбени халки е златото. Но какво ще стане, ако младоженецът предпочита бижута от бял метал, а булката предпочита жълто? В този случай двойката може да разгледа модели от две сплави или три лъжици. Такива пръстени могат да се комбинират с бижута във всеки стил, както и от всякакъв метал.
  • Цвят. Модата на цветните камъни достигна и брачните халки. Рядко мъж ще се осмели да носи пръстен с червени рубини. Най-вероятно ще се спре на диаманти. Но булката ще се радва да носи пръстен с ярки вложки. Ако брачните халки се припокриват като метал и форма, те ще създадат доста ефектен тандем.
  • Обработка. Повърхността на пръстена може да бъде лъскава или матова, с различна степен на зърнистост, ажурна или обработена „диамантена повърхност“. Именно текстурата придава на бижуто индивидуалност, предава характера на собственика си. Един и същи модел изглежда различно в матова и лъскава версия, дори и да има подобен дизайн. Съвет: Ако мечтаете за годежен пръстен с цветни скъпоценни камъни, тогава обърнете внимание на тяхната твърдост – тя не трябва да бъде по-ниска от 7,5 единици по скалата на Моос. Доста издръжливи за ежедневно носене са сапфири, рубини, александрити, топази и шпинели.

Който и пръстен да изберете, в крайна сметка само булката и младоженецът определят кои годежни пръстени ще ги зарадват. Няма особено значение дали вашата сватбена украса е еднаква или различна – любовта и дълголетието на брака не зависят от това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *