Как да изберем перфектните венчални халки?

Венчалната халка е много специален пръстен – не просто бижу, а символ, нещо, което ще носите цял живот. Ето защо е много важно да изберете не само красиви, но и удобни брачни халки, които ще ви подхождат. В предишни статии на блога споделихме малък наръчник за мъже – как да изберем точния годежен пръстен за избраницата си, както и съвети за избиране на годежен пръстен с диамант.

Когато избираме годежен пръстен, определено фокусът е върху дамата, но когато дойде времето за покупка на брачни халки, изборът трябва да е съобразен и с двамата партньори. Ето един кратък наръчник как да изберем красиви и удобни венчални халки:

На снимката: Олекотени венчални халки от жълто злато с бял мат. 
 

Отделете достатъчно време за търсенето

Има някои двойки, които са истински късметлии и намират точните пръстени едва ли не на мига. Но те са единици – покупката на венчалните халки е нещо, което може да отнеме дори 1-2 месеца, така че се заредете с търпение и не се втурвайте към първия магазин за бижута.

Разглеждайте модели в различни магазини, както и в интернет. В крайна сметка, ако си харесате даден модел в интернет, но не искате да пазарувате онлайн, винаги можете да се обърнете към опитен бижутер и да поръчате да ви изработи халките с вашите размери и желани поправки и подобрения, както и с гравиране на пръстените.

На снимката: Венчални халки в бяло и жълто злато. Дамският пръстен е с цирконии.

Взимане на правилния размер

Много е важно да изберете правилен размер на пръстите, когато избирате венчални халки. Това важи с двойна сила, ако изберете модел с гравиране от вътрешната, или външната страна, халки с инкрустирани камъни, и други декоративни елементи. Веднъж изработени, тези халки не е желателно да се коригират, тъй като в някои  случаи това може да развали дизайна.

За да не се наложи коригиране на венчалните халки, 1 седмица след сватбата ви съветваме да вземете мерки няколко пъти, преди окончателната покупка на пръстените.  Никога не взимайте мярка за пръстен рано сутрин – тогава пръстите може да са подути от съня. Не мерете пръстени след спорт, или сауна, както и когато телесната температура не е нормална – когато ви е много горещо, или много студено.

На снимката: Венчални халки с фин златен мат. Ако предпочитате по-широк модел халки, като тези на снимката, задължително кажете това на бижутера, при който правите проба за размер.

Бъдете практични

Винаги мислете за удобството, когато избирате венчални халки. Вътрешният профил на пръстена е един от най-важните фактори за удобство. Венчалните халки с плосък профил понякога могат да убиват, особено, ако досега никога не сте носили пръстен с такъв профил.

Овалният вътрешен профил гарантира удобство, дори когато професията ви е свързана с работа с ръце, шофиране и други дейности, при които халката може да притисне пръстите. Ето малко съвети за дамите, които искат да изберат удобни бижута за работа.

На снимката: Ръчно изработени венчални халки от бяло злато. Овален вътрешен профил, дамската халка е с инкрустирани цирконии, а мъжката – с черен родий.

Избиране на модел за венчалните халки

Мъжете често предпочитат по-изчистени модели, а на жените им се иска нещо по-различно, наприменр инкрустация с диаманти. Често , единият от партньорите харесва жълтото злато, другият предпочита бяло, или дори розово. Може да поръчате 1 модел венчални халки, в два различни метала, различно гравиране, или инкрустации – така всеки ще може да носи халка по свой вкус, без да има разногласия. Важното е да има еднакви елементи, които да присъстват и в двата пръстена.

На снимката: Венчални халки от бяло и жълто злато с мат и гланц. Дамската е инкрустирана с цирконии, мъжката е изчистена и непретенциозна, но също така елегантна.

Венчалните пръстени и модните тенденции

При халките, както и при другите видове пръстени и бижута се появяват различни тенденции. Но преди да се изкушите и да изберете нещо “модерно”, си задайте въпроса: “Ще искам ли да нося този модел и след 20 години? Мога ли да нося този пръстен, както на работа, така и в ежедневието?”.

Нашият опит показва, че по-традиционните модели, отиват на всички при всякакви поводи. Класическата визия, няма да ви омръзне, дори да не сваляте пръстена от ръката си дори за ден. В момента е особено модерно да носите по няколко пръстена на един пръст – т.нар. “stack rings” тенденция. При класическите модели венчални халки, хубавото е че могат да се съчетаят с други пръстени много стилно и елегантно. Прочетете повече за модните тенденции при златните бижута за идния сезон.

На снимката: Брачни халки от платина мат и гланц. Този елегантен и изчистен модел винаги ще бъде актуален и ще стои добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *