Как да изберете и носите златна гривна на ръката си?

Модерни златни гривни | hugasian.bg

Гривната е твърде акцентна украса, за да остане незабелязана. Както потвърждават проучванията на общественото мнение, мъжете обръщат внимание на очите и ръцете по време на първата комуникация с момиче.

Каква трябва да бъде гривната? Красива на външен вид, но не само. Гривната трябва да пасва идеално по размер, съчетана с вида на външния вид, както и с други аксесоари. Задачата, да кажем, не е лесна. Но ако подходите към избора разумно, ще получите прекрасен ансамбъл.

Какви са те, модерни златни гривни? Как да ги изберем правилно, с какво е по-добре да ги носите? И най-важното: как да не сбъркате с размера на продукта, който харесвате? Прочетете за това и повече по-долу в нашата статия.

Малко история на гривните

Гривната има дълга история и е преминала през много трансформации, преди да се превърне в популярно бижу.

Древните хора са правили гривни с обръчи от вени, животинска кожа и животински зъби са прототип на първите висулки. Тогава гривните са били многофункционални: те са  служели като украшение, амулет, а също така са предпазвали мъжката китка от удари и ухапвания от животни.

С течение на времето материалите и техниките за обработка на декоративни елементи се променят. Примитивните гривни са заменени от изделия от метал и скъпоценни камъни. Те вече изпълняват статутна функция и са били използвани в официални церемонии.

В Европа гривните навлизат в модата за бижута едва през 17 век, заедно с три четвърти ръкав. Гривни са били носени предимно от богати аристократи на балове.

В началото/средата на 20 век настъпва ерата на масивните гривни (гривни-маншети, гривни за часовници). Тонът в класическата мода е бил даден от дамските гривни от перлени нишки, а в некласическата мода – верижни гривни, маншети с многоцветни скъпоценни камъни.

Преди да купите златна гривна, препоръчително е да решите под какви дрехи ще я носите. Гривната трябва да е подходяща и съчетана с други аксесоари.

Плоска, не широка верига с оригинално тъкане се счита за универсална класика. Тази опция е подходяща за офиса и за официален прием.

Съвременната мода позволява комбинирането на няколко златни гривни в един ансамбъл. При условие, че те ще се припокриват по форма, дизайн. В противен случай такъв тандем ще изглежда като груб кич.

Вечерни романтични модели – гривни с перли на тема LOVE (с редуване на цветове и текстури). Такива модели изглеждат добре с отворена коктейлна рокля.

Някои модели са предназначени за носене върху дрехи. Те включват широки гривни, маншети.

Гривни с различни тематични талисмани, верижни гривни без декоративни елементи са идеални за ежедневен, „бохо“ стил. За младите модни бижутери са измислили гривни с подвижни талисмани под формата на сладки фигурки, цветя и животни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *