Как да разплетете верижка у дома: практически съвети

златна верижка | hugasian.bg

Най-неприятното при верижките е способността им да се заплитат в някакви невъобразими възли. Ако това ви се случи, не се паникьосвайте и избягвайте резки движения. Конвулсивното потрепване само ще влоши ситуацията и ще затегне още повече възлите. Разплитането на бижуто и без повреда на връзките е най-важно. Трябва да се подготвите добре: изберете плоска, светла повърхност, определете мащаба на проблема.

Разплетете веригата с растително масло

Растителното масло ще помогне за подобряване на приплъзването на връзките и намаляване на триенето. И което е голям плюс – намалява до нула рисковете от надраскване на продукта.

Процедура: капнете няколко капки масло върху пръстите си и с леки движения размачкайте веригата в ръката си. След това ще ви трябват две дървени клечки за зъби. Поставете ги в центъра на възела и внимателно разделете плетеницата. С бавни, не резки движения разтегнете възела на женската верижка в противоположни посоки. Единственият недостатък на този метод е, че маслото се отмива трудно. Следователно този метод изисква цялостно измиване на продукта. Внимание! Машинното масло е най-добре да не се използва. Има специфична миризма и е твърде вискозно. Следователно ще трябва да се мие дълго време.

Златно колие с цветен кварц | hugasian.bg

Справяне с възли с талк

Поръсете талк върху заплитането и бавно разхлабете възела. На последния етап измийте „напудрените“ бижута в сапунена вода и под течаща вода. Проверете дали няма следи от пудра във връзките.

По-удобно е да разплетете тънка верига върху гладка и контрастна повърхност – бяла или много тъмна. Това ще ви даде по-добра представа какво да дръпнете.

Отвертка в ход

Това е най-опасният метод, тъй като метална отвертка може лесно да надраска горния слой на веригата.

Процедура: Вземете най-тънката отвертка и внимателно вкарайте тънкия й край в средата на възела. Хванете възела с една ръка, а с другата започнете бавно и внимателно да въртите инструмента. Когато възелът се разхлаби малко, издърпайте го с пръсти в различни посоки. Не използвайте този метод, ако веригата е твърде тънка. Рискът от повреда на продукта е много голям!

Как да разплетете верига с пудра?

Обикновеният прах не уврежда метала и лесно се отмива с вода. Основното нещо е внимателно да го измиете на финалната линия. Изсипете малко количество прах върху възела, разнесете върху връзките. Когато плетеницата се разхлаби, извадете кибрит или клечки за зъби. Както при маслото, поставете клечки за зъби в центъра и бавно започнете да разтягате възела настрани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *