Нужно ли е да сваляте обеците си през нощта

Златни обеци | hugasian.bg

 Обеци от злато и сребро се носят както от възрастни, така и от деца. Има ли нужда от сваляне на обеци през нощта, когато човек не контролира движенията на тялото?

Наистина, за здравословния и пълноценен сън е особено важно да имате не само правилното легло, но и да не изпитвате дискомфорт чрез бижута. Анализирахме мненията на лекари и езотерици и стигнахме до заключението… Мненията на лекарите са разделени. Има позиции „ЗА“ и „ПРОТИВ“. Лекарите препоръчват сваляне на обеци през нощта, ако: моделът има остри, масивни, сложни форми, които могат да увредят кожата насън, да причинят драскотини, разкъсване на ушната мида, захващане за възглавницата, закопчалката провокира възпаление в ушната мида (дълъг нощен сън и това ще влоши проблема), имате алергия към метала (в някои случаи се случва дори със злато – реакцията към добавки (лигатура) не винаги може да бъде предвидена, например към никел, който се намира в бялото злато ), ако ушите ви са пробити, носете само златни или обеци от хирургическа стомана (не спете със сребърни обеци, докато раните не зараснат, поне 3 месеца).

Hugasian | златни обеци

Лекарите не препоръчват премахването на обеци през нощта, ако: моделът има правилна, сбита форма, не е тежък, без остри елементи, не пречи на съня във всяка позиция на главата, закопчалката не се придържа към спалното бельо (в идеалния случай, това са абсолютно безопасни шипове с винтова закопчалка, малки конго обеци с пръстени), не сте алергични към метал, носите деликатни, практични обеци, изработени от злато или хирургична стомана за заздравяване на тъканите.

Мнение на езотериците Всеки благороден метал акумулира енергия отвън – както лоша, така и добра. Ако искате да се отървете от него, махнете бижутата през нощта, изплакнете ги с течаща вода и ги поставете в кутия. Заедно с водните потоци бижуто ще загуби натрупания негатив. На сутринта сложете „чисти“ обеци от злато и сребро закупени от онлайн магазин Hugasian.bg. Тел:+359 885 988 233

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *