Трябва ли брачните халки да са еднакви?

комплект венчални халки | hugasian.bg

Еднакви годежни пръстени – почит към традициите или вечна класика? Съвременните тенденции в света на бижутата отхвърлят всички предразсъдъци и придават ново звучене на сватбения образ. Стандартна картина: булката иска пръстен с диамант и красив модел, а младоженецът, напротив е склонен към лаконична класика. Как можем да постигнем компромис в този случай? Или може би няма смисъл да губите време в търсене? Когато поставите златни пръстени на безименните пръсти един на друг, символизиращи безкрайността на любовта, вие участвате в ритуал, който свързва живота на мъжа и жената от хиляди години. Времето обаче не стои неподвижно и модерните тенденции в бижутата правят корекции, сватбените пръстени придобиват нови форми и дизайн.

Как младоженците да намерят перфектната комбинация от брачни халки?

Необходимо ли е да купувате еднакви годежни пръстени за сватба? Еднакви брачни халки – задължителни или не?

Съвременната сватбена мода не дава ясен отговор. Тези, които почитат традициите, поставят въпроса направо: само еднакви златни сватбени халки, без издълбани детайли и шарки. Но ако вкусовете на младоженците се различават, защо да не загърбите предразсъдъците? Особено когато бижутерите умишлено предлагат различни вариации на пръстени в контраст, за да придадат на булката/младоженеца характер и индивидуалност. Това има и други предимства:

– Избирайки пръстен, който да отговаря на техния стил и характер, булката/младоженецът се научават да намират компромис, което е важно в бъдещия им семеен живот;

– В процеса на избор на бижута няма натиск върху партньора в опит да бъде принуден да избере един или друг модел;

– Всеки може да избере пръстена, който най-добре подчертава цвета на очите и тена на кожата, отклонява вниманието от недостатъците (твърде дебели или тънки пръсти, големи стави) или обратно, подчертава достойнството.

Еднакви венчални халки – задължителни или не?

Аргументи „За“ еднакви брачни халки:

  • Всички класически годежни пръстени са с подобен дизайн, така че изборът им е по-лесен и бърз;
  • Гладката класика (без камъни и шарки) не излиза от модата. Подходяща е за различни стилове облекло и е най-устойчива на износване;
  • Ако сте подозрителни личности, тогава същите годежни пръстени ще ви предпазят от лоши поличби и упреци от роднини;
  • Еднаквите брачни халки демонстрират на другите вашето пълно единство помежду си;
  • Различните годежни пръстени са по-скоро обикновени пръстени, отколкото символ на брака.

Аргументи „Против“ еднакви брачни халки:

  • В еднаквите годежни пръстени се губи индивидуалността на всяка двойка;
  • Семейният живот не зависи от брачните халки, а от бъдещите младоженци, следователно всички признаци в това отношение са архаични предразсъдъци;
  • Всеки има право да избере пръстен по свой вкус, особено когато широката гама го позволява;
  • Годежната класика е скучна и еднообразна, предвид новите бижутерски тенденции в сватбената мода. Микс от метали, цветни камъни, нестандартна форма и текстура (матовина, сечения, зърнистост);
  • Предпочитанията за бижута на мъжете и жените са различни, така че ще отнеме много време, за да изберете продукт, който напълно да задоволи нуждите и на двамата партньори.

Суеверия

Според народните вярвания халките на младоженците трябва да са еднакви, защото съпругът и съпругата са едно цяло. Продуктът може да се различава само по размер. Същият метал, както и същият стил, символизират хармонията в семейството. Това е първото общо решение, където няма „мое” и „твое”, а се формира „наше”.

Ако вярвате на знаците, идеалните венчални халки са гладък жълт метал, еднаква дебелина и ширина. В края на краищата тогава в семейството ще царуват мир, просперитет и равенство. Също така е много важно да изберете правилните пръстени: така че да не висят на пръста ви.

Нашите предци са вярвали, че семейното щастие може да избяга през празнината на пръста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *