Жълтият диамант на Тифани

Дойде ред и на легендарния жълт диамант, принадлежал на най – известната бижутерийна верига в света “ Тифани и Ко “. Своята широка популярност магазините получават след успеха на филмовата адаптация на романа “ Закуска в Тифани “ на Труман Капоти. Крехката и красива Одри Хепбърн завинаги ще остане в сърцата на своите почитатели с образа си на героинята Холи – красиво младо момиче, закусващо пред емблематичната витрина на Тифани. Ексцентрична, наивна и елегантна, героинята на Хепбърн превръща малката черна рокля в класика, в комбинация със зашеметяващо перлено колие. Тя мечтае да се ожени за богат мъж, да води безоблачен живот като витрината на бижутериен магазин. Всъщност във филма актрисата не носи бижута на Тифани. Художественият директор на рекламните снимки на филма решава, тя да позира с разкошно колие с бели диаманти, към което е добавен 128-каратовият жълт диамант. Днес семплата черна рокля в комбинация с пищно диамантено колие са образец за стил и вечна класика.

Сребърни колиета и златни колиета за момичета от Хугасян, които искат да бъдат звезди.

След филма диамантът е превърнат в асиметрична брошка наречена Птица върху скала. През 2012 г. диамантът е върнат към първоначалния си дизайн, става част от платинено колие по случай 175 годишнината от създаването на Тифани и Ко. Днес може да бъде видян в един от водещите магазини на марката в Ню Йорк. Интересното е, че скъпоценният камък е използван само два пъти. През 1957 г. г-жа Уайтхаус го е носила върху диамантено колие от бели диаманти по случай бал на Тифани и през 1961 г. за снимките на “ Закуска в Тифани “. Въпреки голямата разлика в каратите след обработката на известния диамант, той си остава най – големият жълт диамант показван в Америка. От миналата година “ Закуска в Тифани “ вече не е само заглавие на книга и филм. Можете да влезете и да закусвате в един от магазините Тифани в Манхатън. В тюркоазената обстановка на Blue Box Cafe, за 49 долара, с гледка към Сентръл парк, ще получите сандвич с еспресо и ще сбъднете американската мечта за закуска пред известния магазин за бижута.

Диамантени пръстени и диамантени обеци от Хугасян – абсолютна класика за луксозна визия и блясък.

Историята на известния жълт диамант на Тифани започва в края на 19ти век, когато е открит в мина Кимбърли в Южна Африка. Закупен е от “ краля на диамантите “, както са наричали Чарлз Луиз Тифани, основателят на голямата верига бижутерийни магазини в Америка. 287-каратовия скъпоценен камък е най – големият жълт диамант, откриван някога. Изработен от гемолога Джордж Кунц, който го свежда до 128 карата, след една година изучаване и още една година обработка във Франция. Направени са му 90 фасети, 32 броя повече от стандарта. Джордж Кунц е важна фигура в историята на бижутерството, той въвежда единната единица за измерване на скъпоценни камъни – карат.

Ако ви е далече магазинът на Тифани, заповядайте в магазините Хугасян, предлагаме сребърни и златни бижута, диамантени пръстени, годежни пръстени и диамантени обеци. Изберете бижу за коледните тържества и бъдете неотразими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *