Бижута Хугасян

 

Гривна с червен конец – моден накит, съчетан с древна традиция

Кои бижута ще Ви донесат късмет през 2016 -годината на маймуната?Носенето на червен конец на лявата ръка е традиция, съществуваща от древността. Няма точни данни откога датира, но се е запазила чак до наши дни. Червен конец, се носи като гривна, за здраве и късмет. В миналото се е връзвал на ръката на млади момичета, деца, и бременни жени, тъй като се е смятало, че те са най-уязвими и нежни.

Вижте още: Кои бижута ще Ви донесат късмет през 2016 -годината на маймуната?
 
На снимката вляво: Мадона е сред много личности, които също се доверяват на енергийните сили на червената нишка. 
 
гривна с червен конец и златна детелинаЧервеният цвят символизира жизнения цикъл, кръвта, която тече през вените и здравето на човека. Червеното е символ на жизнената енергия и силата на човека,  динамиката на неговия живот. Затова се връзва именно конец в този цвят. Традиция се преплита с модата и вдъхновението, и днес гривни с червен конец слагат както жените, така и мъжете от всякакви възрасти. Често, конецът е в комбинация с малък сребърен, или златен талисман, който често има свое значение и символика.
 
На снимката вдясно: гривна с червен конец и златна детелина – символ на късмета и благоденствието.
 
Ето защо решихме да представим значенията на някои от най-популярните талисмани, които се носят заедно с гривна с червен конец.

Какво символизира жабата? 

гривна със златна жаба и червен конецЖабата е древен знак на любов и късмет.  Тя символизира живота, а също така и плодовитостта и женствеността, така че не е чудно, че много дами я избират за талисман към гривните си с червен конец. Също така, жабите в много култури са символ на късмета и благоденствието. Според фън шуй, ако носите в себе си талисман с жаба ще се радвате на богатство.
 
На снимката вляво: гривна със златна жаба и червен конец от нашия магазин.

Символика на костенурката 

гривна с костенурка от злато и червен конецАко се огледате, ще забележите, че костенурката е елемент, който присъства във всички видове бижута – пръстени, медалиони, обеци. Това не е никак случайно – симпатичната животинка е символ на дълголетие, мъдрост и търпение. Освен това се смята, че костенурката носи стабилност, здраве, сила и успех.  Всичко това прави костенурката един от най-предпочитаните талисмани. Гривна с червен конец и костенурка е подходящ подарък за хора от всяка възраст.
 

Делфинът като амулет

Гривна червен конец и златен делфинДруга често срещана фигурка, която се използва като талисман при гривните със червен конец е делфинът. Жизнерадостния морски бозайник символизира интелигентност, свободата, спасението и промяната. Те присъстват в множество митологии, като спътници на боговете – древногръцките Афродита, Аполон и Посейдон, египетската – Изида, шумерската Ищар. Вярва се, че делфините могат да ни донесат приятелство, хармония и любов.
 

Символика на сърцето

Гривна с червен конец и златно сърцеТова безспорно е една от най-носените и лесно разпознаваеми форми. Сърцето се носи като символ на романтичната любов, но също така се асоциира с дувшеността и емоциите. В миналото се е смятало че именно сърцето, а не мозъка съдържа човешкото съзнание. Сърцето е символ на истината, любовта, щедростта, радостта и състраданието.
 Виж всички статии

АРХИВ

Декември 2019
Ноември 2019
Декември 2018
Ноември 2018
Октомври 2018
Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018


2019
2018
2017
2016
2015

Свързани продукти


Златна дамска гривна със сърце

341.00 лв.
Промо: 307.00 лв.
Златна дамска гривна със сърцеЗлатна мъжка гривна с кожа

643.00 лв.
Промо: 579.00 лв.
Златна мъжка гривна с кожаМЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТАЛОГ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Политика за защита на личните данни
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Адрес: бул.„Княз Борис I“№ 44 А;
Тел.: 359 882 692 610 - управител
E-mail: hugasian@abv.bg©2020 Всички права запазени. facebook Google+