Бижута Хугасян 

Блясъкът си има име – Хугасиян

Мотото на Хугасиян “Блясъкът си има име” е измислено в резултат на почти сто годишната традиция в златарството и ювелирното изкуство. А когато става дума за изкуство, то може да бъде постигнато с всякакви материали стига майсторът да е естет и да може да “рисува” във въображението си.

Всичко може да се направи да бъде блестящо – метали, минерали, биообекти, керамика, стъкло… Бижутерията е дял от приложните изкуства. Изработваните от Хугясян изделия се правят основно от метали – злато, сребро, платина; от скъпоценни камъни (минерали) - диаманти (брилянти), рубини; също така от перли и всякакви други полу-скъпоценни камъни. Затова и блясъкът си има име – Хугасиян… Ние предпочитаме да създаваме трайни украшения от благородни метали и минерали. Така стойността на нашите продукти с времето се увеличава. 
Хугасиян

Блясъкът си има име - ХугасиянПотребността от украсяване в исторически план датира от древността и продължава в наши дни. Украсата играе и ролята на белег за социална, полова, расова или религиозна принадлежност. Освен украса, бижутата представляват понякога и предмети за бита. Ножовете са пример за това. Някои от тях са за ежедневно ползване, а други са оръжия-кинжали. Ювелирни изделия могат да бъдат също колани, копчета, игли за коса. В тази връзка няма ограничение за фантазията Ви – ние от Хугасян можем да я реализираме. Можем да превърнем въображението Ви във вашия персонален “Блясък” чрез нашето име.

Според предназначението си “Ювелирният Блясък” се дели на украшения за лично ползване, прибори за хранене , предмети за писане, сувенири, часовници, интериорни украшения, предмети с култов или окултен характер, символи на държавна и духовна власт. Личните бижута обхващат най-голямата група. Те представляват 75% от ювелирните изделия по света. Най-масови са пръстените, обеците, брошките, верижките, гривните и огърлиците.

За да може блясъкът да си има име, той трябва да използва скъпоценни и полускъпоценни камъни и други минерали от природата. Различните видове камъни са в различни разцветки и тонове.
бижута

Основните цветове на Блясъка са:

  • Черно/бяло – черен оникс в комбинация цирконий със златни или сребърни елементи. Комбинацията е подходяща особено много за колиета и висящи обеци.
  • В Бежово-кафевият оттенък ние от Хугасиян постигаме блясък с комбинация от тигрово око, яспис, злато. Тигровото око придава екзотичен оттенък на комбинацията защото представлява полупрозрачен кварц или халцедон, с красив златисто-кафеникав цвят и копринен оттенък. В структурата му има влакна от минерала крокидолит, от които на повърхността му се образува светлинна лента, напомняща на зеница. Оптическият ефект, който се получава напомня на котешко око.
  • Червеният цвят на Хугасиян блести с комбинация от рубини с диаманти и ажурени златни елементи.
  • Розово-лилавият оттенък на Хугасиян се постига от розов аметист с диаманти, в комбинация с розово и бяло злато.
  • Синьо/тюркоазено – в Хугасиян го правим от нежно син опал от Андите с необработена /неправилна форма/, кварц и сладководни перли. Обковът блести от сребро или платина.
  • Жълто-зеленият блясък се покрива от богата колекция обработени минерали - зелен ахат, зелен авантюрин, сладководни перли, в комбинация с обков от сребро или платина.Виж всички статии

АРХИВ

Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018
Януари 2018
Декември 2017
Май 2017
Декември 2016
Ноември 2016


2018
2017
2016
2015

Свързани продукти
МЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТЕГОРИИ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Доставка
Общи условия
Политика за защита на личните данни
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Магазин 1: Варна, бул. „Княз Борис I“ № 44 А; Тел.: 0885/988 233
Магазин 2: Варна, бул. „Вл. Варненчик“ 7; Тел.: 0882/692 610
Офис: 052/608405
E-mail: hugasian.bg@abv.bg


©2018 Всички права запазени. facebook Google+