Блясъкът си има име – Хугасиян

Мотото на Хугасиян “Блясъкът си има име” е измислено в резултат на почти сто годишната традиция в златарството и ювелирното изкуство. А когато става дума за изкуство, то може да бъде постигнато с всякакви материали стига майсторът да е естет и да може да “рисува” във въображението си.

Всичко може да се направи да бъде блестящо – метали, минерали, биообекти, керамика, стъкло… Бижутерията е дял от приложните изкуства. Изработваните от Хугясян изделия се правят основно от метали – злато, сребро, платина; от скъпоценни камъни (минерали) – диаманти (брилянти), рубини; също така от перли и всякакви други полу-скъпоценни камъни. Затова и блясъкът си има име – Хугасиян… Ние предпочитаме да създаваме трайни украшения от благородни метали и минерали. Така стойността на нашите продукти с времето се увеличава.
Хугасиян

Блясъкът си има име – Хугасиян

Потребността от украсяване в исторически план датира от древността и продължава в наши дни. Украсата играе и ролята на белег за социална, полова, расова или религиозна принадлежност. Освен украса, бижутата представляват понякога и предмети за бита. Ножовете са пример за това. Някои от тях са за ежедневно ползване, а други са оръжия-кинжали. Ювелирни изделия могат да бъдат също колани, копчета, игли за коса. В тази връзка няма ограничение за фантазията Ви – ние от Хугасян можем да я реализираме. Можем да превърнем въображението Ви във вашия персонален “Блясък” чрез нашето име.

Според предназначението си “Ювелирният Блясък” се дели на украшения за лично ползване, прибори за хранене , предмети за писане, сувенири, часовници, интериорни украшения, предмети с култов или окултен характер, символи на държавна и духовна власт. Личните бижута обхващат най-голямата група. Те представляват 75% от ювелирните изделия по света. Най-масови са пръстените, обеците, брошките, верижките, гривните и огърлиците.

За да може блясъкът да си има име, той трябва да използва скъпоценни и полускъпоценни камъни и други минерали от природата. Различните видове камъни са в различни разцветки и тонове.

Основните цветове на Блясъка са:

  • Черно/бяло – черен оникс в комбинация цирконий със златни или сребърни елементи. Комбинацията е подходяща особено много за колиета и висящи обеци.
  • В Бежово-кафевият оттенък ние от Хугасиян постигаме блясък с комбинация от тигрово око, яспис, злато. Тигровото око придава екзотичен оттенък на комбинацията защото представлява полупрозрачен кварц или халцедон, с красив златисто-кафеникав цвят и копринен оттенък. В структурата му има влакна от минерала крокидолит, от които на повърхността му се образува светлинна лента, напомняща на зеница. Оптическият ефект, който се получава напомня на котешко око.
  • Червеният цвят на Хугасиян блести с комбинация от рубини с диаманти и ажурени златни елементи.
  • Розово-лилавият оттенък на Хугасиян се постига от розов аметист с диаманти, в комбинация с розово и бяло злато.
  • Синьо/тюркоазено – в Хугасиян го правим от нежно син опал от Андите с необработена /неправилна форма/, кварц и сладководни перли. Обковът блести от сребро или платина.
  • Жълто-зеленият блясък се покрива от богата колекция обработени минерали – зелен ахат, зелен авантюрин, сладководни перли, в комбинация с обков от сребро или платина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *