Бижута Хугасян

 

Диамантът Кулинан - Голямата звезда на Африка

Диамантени обеци, диамантен годежен пръстен, диамантени висулки, Hugasian.bgИзвестен като най - големият диамантен камък открит някога, диамантът Кулинан е тежал немислимите 3,106 карата. Днес бижута с части от него принадлежат на британската кралска колекция от 140 церемониални бижута. Открит през 1905 г. в мина в Южна Африка, днес носи името на собственика й - диамантения магнат Томас Кулинан. Продължаваме поредицата за най - известните диаманти по света, част от световната съкровищница, пазени в музеи и частни колекции. Hugasian.bg трето поколение бижутери ви предлагат диамантени пръстени, диамантени обеци, диамантени висулки и любопитни диамантени истории.

Легендата разказва как работници в африканската мина Премиер копаели кладенец, когато ударили копка в големия диамантен камък. След две години все още необработения диамант е подарен на крал Едуард VI. За да бъде транспортиран безопасно от Африка до Англия е изпълнен хитър план. Подготвен бил военен кораб с въоръжена охрана за целта, а вестниците огласили събитието. Докато въоръженият кораб пътувал с празен сейф, в обикновен пощенски кораб като пощенска пратка се транспортирал диаманта Кулинан. Представен на английския монарх като Великата звезда на Африка, скъпият подарък бил с цел помирение между Африка и Англия. На холандските бижутери от фирма I.J. Asscher възложили задачата да нарежат и обработят голямото диамантено съкровище. За нарязването на камъка били необходими трима мъже и цели осем месеца да се справят. Разделят Кулинан на девет камъка, номерирани Кулинан 1 до 9 и 96 малки брилянта.

Най - прелестните диаманти, шлифовани до съвършенство, блестящи от най - изящните диамантени обеци.

Най - големите безцветни и безупречно нарязани диаманти - Кулинан 1 и 2 печелят най - голяма популярност. Наричат ги още Първа и Втора звезда. Диамантът Кулинан 1 е допълнен към церемониалния Върховен скиптър с кръста, който се използва за коронации. Създаден през 1661 г. , той символизира властта на върховния глава на Великобритания и се носи в дясна ръка по време на коронясване. Скиптърът тежи около три килограма и е изпълнен от 333 диаманта, включително Кулинан 1, красиви дъговидни детайли от жълто злато, които обхващат диаманта, 31 рубина, 15 изумруда, 7 сапфира, 6 шпинела и един аметист. Кръстът на скиптъра също е украсен с миниатюрни диаманти. Интересен факт е, че Голямата звезда на Африка може да бъде свален от скиптъра и да се носи като диамантена висулка. При Кулинан 2 има възможност да се трансформира в диамантена брошка.

Годежни пръстени от злато и завладяващата красота на диамантите, които изработваме за Вас с най - високо качество.

Втората звезда на Африка е част от Короната на британската империя, която е на 177 години. Създадена е за коронясването на кралица Виктория. Днес Елизабет II носи имперската корона при ежегодното отваряне на сесиите на английския парламент. Короната е изпълнена от злато, сребро и платина, на които лежат почти 3 хиляди диаманта, 17 сапфира, 11 изумруда и стотици перли. Кралицата често обича да се шегува относно тежестта на короната и да казва, че когато я носи не гледа надолу, за да не си счупи врата. По време на втората световна война, скъпоценните камъни от короната са били прибрани в кутия от бисквити, която била заровена под земята. За всички церемониални бижута е имало план как да бъдат опазени от нацистите. Днес могат да бъдат видени в изложбената зала на Лондонската кула.

Разгледайте предложенията на Hugasian.bg за красиви диамантени бижута, неустоими диамантени обеци, най - желаните диамантени годежни пръстени и зашеметяващи диамантени висулки.
Виж всички статии

АРХИВ

Декември 2019
Ноември 2019
Декември 2018
Ноември 2018
Октомври 2018
Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018


2019
2018
2017
2016
2015

Свързани продукти


Колие в жълто злато

2283.00 лв.
Промо: 2055.00 лв.
Колие в жълто злато


МЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТАЛОГ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Политика за защита на личните данни
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Адрес: бул.„Княз Борис I“№ 44 А;
Тел.: 359 888 623 888 - управител
E-mail: hugasian@abv.bg©2020 Всички права запазени. facebook Google+