Изберете сребърни бижута за вас или като подарък за скъп човек

Производството на сребърни бижута е започнало още в древен Египет през V хилядолетие пр. н. е, като първите три хилядолетия е ценено повече от злато.

Среброто е служело като материал за най-красивите орнаменти на аристокрацията през Средновековието и все още поддържа своята позиция като един от любимите за обработка благородни метали от бижутерите. Ако искате бижута от бял метал спрете се на среброто, изключително подходящо е когато става въпрос за ежедневни аксесоари. Среброто дава изобилие от възможности да се съчетаят бижута и дрехи.

Среброто в бижутата може да издържа на изпитанието на времето. То лесно се почиства в домашни условия с помощта на специални инструменти и малки потривания, но няма да сгрешите, ако се доверите и на опитен бижутер. Сребърните бижута със скъпоценни вложки като злато или камъни, могат да се предава като семейни ценности през поколенията.

Актуалните модни тенденции вече не се ограничават само до класически строги комбинации. Съчетания между сребро лесно се комбинира с акценти от бяло злато или платина. Такива експерименти предлагат на клиента широк избор от модели, които да задоволят всеки вкус.

Освен всичко изброено по-горе, среброто има благоприятно действие и върху здравето на човек.

В древността римски войници забелязали, че ако водата се съхранява в сребърни съдове не губи вкуса си. Проучванията показват, че носенето на сребро има благоприятно действие върху кръвоносните съдове, също и кожата запазва своята еластичност и свежест. Вярно или не, едно е сигурно – изборът на бижута от сребро се грижи за вашия имидж.

Среброто е идеалният материал за бижута за мъже.
Ако не знаете какво да подарите на мъж – сребърните бижута са едно от най-успешните решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *