Как да изберем стилни и удобни бижута за работа? (Втора част)

Миналата седмица път публикувахме първата част на статията за най-подходящите бижута за офиса и работното място. В предната статия описахме някои основни правила за накитите в работната визия и се спряхме подробно на най-подходящите обеци и пръстени за работа. Днес е време да разгледаме и другите видове бижута и аксесоари, които стоят стилно и ще завършат перфектно вашата професионална визия.

Колиета и гердани за офиса и работното място

Обемните вечерни колиета не са добър избор за работа. По добре се спрете на стилна златна или сребърна верижка с малка до средна висулка. Късите гердани, които стигат до ключицата също са добър вариант за работа, както и къси златни или сребърни колиета. Единичен перлен наниз, или висулка с перли са вечна класика – перлените бижута придават стилно излъчване на почти всеки тоалет.

Нашето предложение: Верижка с перлена висулка от този изящен сребърен комплект с перли.

Какви гривни да изберем за работа

За работа избирайте гривни от благороден метал – злато, или сребро. Може да се спрете на твърди гривни, или на гривна тип верижка. Добре е да избягвате твърде богато украсените гривни, както и гривните, инкрустирани с камъни – те са по-подходящи за вечерен повод. Дрънчащите гривни също не са добър избор за офиса. Ако носите часовник, най-добре е гривната  да стои на другата ръка, и в никакъв случай до часовника.

Нашето предложение: Тази твърда златна гривна стои елегантно и перфектно допълва деловия вид.

Брошката – интересно допълнение към костюма

Когато говорим за брошки и делово облекло веднага се сещаме за Мадлин Олбрайт – първата жена, назначена за Държавен секретар на САЩ. Тя избира интересен начин да изрази негласна позиция по даден въпрос – носи различна брошка от лявата си страна при всяка среща. Журналисти и анализатори започват да наричат този маниер “дипломация на брошките”, а Мадлин Олбрайт дори публикува книга, която се казва “Разчети брошките ми”, която съдържа историята и символиката на всеки накит. Впечатляващо, нали?

Брошката е бижу за смелите дами – към нея посягат малко жени и тъкмо това я прави толкова привлекателен накит. Ако искате да се отличите, или да ви забележат – добавете стилна брошка към строгия костюм. За разлика от останалите бижута, брошката може да бъде по-обемна и необичайна. Ако все пак смятате, че брошките са твърде неподходящи за вас, може спокойно да се спрете на класическия вариант – верижка със стилна висулка, като тази фина висулка от бяло и жълто злато.

Основни принципи, според които да изнеберем бижу за работното място

Въпреки, че в предната статия включихме основни правила за избора на бижута за работа, бихме искали да завършим тази статия с няколко принципа, които ще помогнат на всяка жена, желаеща да изглежда стилно и ефектно.
  1. Винаги се грижете за удобството си – Ако често говорите по телефона, изберете обеци, които няма да смачкват ухото, докато държите слушалката. Ако работата ви е свързана с писане, твърдите гривни и часовниците с дебели каишки могат да се окажат неудобни и да ви попречат да наместите добре ръцете на клавиатурата.
  2. Не носете постоянно едни и същи бижута – Колегите и клиентите забелязват ако сте с едни и същи дрехи всеки ден. Също се отнася и за бижутата, още повече за по-обемните накити, които правят впечатление. Най-добре е да си съставите малка колекция от стилни бижута за работа, които може да комбинирате лесно – така винаги ще има нещо различно във визията ви. Добро решение е да си купите комплект бижута, като този нежен сребърен комплект с розов рубин и цирконий – винаги можете да носите накитите заедно, или да съчетаете отделните елементи с други бижута.
  3. Избирайте украшения, които ви подхождат – Колкото и правила да има за носенето на бижута на работното място, винаги се стремете да изберете тези накити, които ви стоят добре. Ето една статия, в която може да прочетете какъв вид обеци стоят най-добре на всеки тип лице.

Въпреки всички добри съвети тук, най-добрият може би е последният – не следвайте сляпо всички правила. Всяко правило има изключения и вие имате свободата да ги създавате! От време на време може да сложите нещо различно, за да разчупите ежедневната визия – като този разкошен сребърен комплект с естествени камъни.

Вижте също: Тенденции в златните бижута за есен-зима 2015/2016.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *