Как да изберем стилни и удобни бижута за работа?

Ако започвате нова работа в компания със строги изисквания относно външния вид и облеклото, искате да ви възприемат като професионалист, или просто искате да се чувствате комфортно в работния ден, тази статия ще ви помогне да изберете правилните бижута. Прочетете кои са най-подходящите бижута за офиса, както и какво да избягвате, ако искате да изглеждате стилно на работа.

Вижте още: Кои са последните тенденции при златните бижута за зима 2015/2016.

Основни правила за бижутата в офиса

Преди да видим кои са най-подходящите бижута, нека да изброим основните правила за накитите на работното място:

Избягвайте шумолящите бижута. Всичко което, звъни и подрънква трябва да остане в кутията ви за накити за носене в свободното време. Множество подрънкващи гривни, дълги висулки, които звънят на всяка ваша крачка – тези накити ще ви направят звездата на вечерта в дискотеката, но в офиса могат да предизвикат само неодобрителни погледи.

Не на огромните блестящи и цветни украшения. Независимо дали става въпрос за пръстени с огромни камъни, или огромни златни медальони – тези накити не са добро допълнение към работното облекло. Помпозните бижута не стоят делово и могат да предизвикат нежелана оценка от страна на колегите и началника.

Часовникът – вечният аксесоар. Макар и не точно бижу, часовникът е задължителен аксесоар към деловото облекло, дори и в нашата дигитална ера. Не е задължително да е скъп, но е добре да е стилен, без излишни елементи. И най-обикновеният модел часовник с кожена каишка и средноголям циферблат допълва перфектно деловата визия.

Най-добрите модели обеци за работното място

 Ако работите в консервативна среда, най-добре е да се спрете на малки и дискретни обеци. Топчета от сребро и злато, малки камъни, стилни диаманти и перли добре подхождат на всеки строг костюм и само могат да подчертаят елегантния външен вид. Ако често говорите по телефона, добър избор са също така и малки до среден размер халки – те се усещат най-малко ако дълго време трябва да държите слушалката долепена до ухото си. Халките могат да бъдат изчистени, или инкрустирани с камъни.

Много е важно обеците, които носите в офиса да са от качествени метали като сребро, злато, или платина. Пластмасовите обеци, както и бижутата от некачествени метални сплави, не само изглеждат евтино, съчетани със строгия костюм, но и могат да разранят ухото и да предизвикат нежелан дискомфорт по време на работа. Преди да продължите, вижте кои модели обеци подхождат най-добре на всеки тип лице.

Нашите предложения: матови платинени обеци със среден размер, или халки в бяло и жълто злато.

Най-подходящите пръстени за работа

За стилен вид в офиса ви препоръчваме да не прекалявате с пръстените. Един стилен пръстен с камък, може да бъде интересен акцент на всеки тоалет. Естествено, брачните халки, както и годежните пръстени са позволени, но ако решите да носите и двете – по-добре не слагайте други пръстени на ръцете си, за да не изглеждате прекомерно натруфени. Пръстен с перла също е добър вариант, тъй като перлите отдавна се считат за класически елегантен избор при всеки повод.

Нашите предложения: Златен годежен пръстен като този на снимката, няма да наруши деловоят ви вид. Ако харесвате по-обемни бижута, изберете един-единствен пръстен като този пръстен от сребро с пясъчен авантюрин.

Очаквайте втората част на статията скоро в нашия блог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *