Как да съчетаем стилно дрехите и бижутата си за перфектна визия?

златни бижутаСлучвало ли ви се е да видите чудесна гримирана жена, със страхотен тоалет и приятна прическа, която обаче е сложила ужасно неподходящи накити? Неправилно подбраните бижута и аксесоари могат напълно да разрушат ефекта и от най-стилната дреха.

За да изглеждате винаги добре с дрехите и накитите си е нужно единствено и само да спазвате едно-единствено правило – бижуто не само трябва да подхожда на тоалета, то трябва да го допълва. Вижте няколко прости съвета, които ще Ви помогнат да изберете най-подходящото бижу за всяка дреха!

Снимка: Интернет

сребърни бижутаБижутата в ежедневието

В днешно време най-често в ежедневието си комбинираме удобна блуза с дънки, или клин. Това облекло е леко, позволява динамичност и не ограничава движенията – нищо чудно, че се превърнало почти в униформа на заетите дами. Въпреки спортната кройка, винаги може да придадете елегантност на това съчетание, като добавите бижу.

На снимката: към дънките и семплата блуза спокойно може да сложите златно синджирче с по-обемна висулка, без това да развали визията. Златно бижу: HUGASIAN

Ако блузата е изчистен модел, прекрасно допълнение към нея е верижка с висулка – дължината и металът – сребро или злато са според личните Ви предпочитания. Ако пък блузата има твърде много елементи, може да пропуснете колието, за да не изглежда претрупана визията. Заменете верижката със стилен пръстен и малки обеци. Непретенциозните, класичеки модели бижута са най-подходящи и удобни за ежедневието и могат да превърнат и най-семплите дрехи в чудесен тоалет.

Бижутата към офисното облеклоБижутата към офисното облекло

Ако работите в среда, в която дрескодът повелява да се носят костюми и ризи, то ще ви се наложи да съобразите и бижутата си с тези дрехи. Като цяло, корпоративният код предполага носенето на по-малко бижута. Златното правило е: не повече от 3 бижута към работния тоалет.

На снимката: Към делови костюм, най-сигурно е да заложите на малки, но стилни обеци и пръстен. Нашето предложение: халки от бяло и жълто злато с цирконий и пръстен от жълто злато с цирконий.

Това може да са: обеци, пръстен и часовник, или пък обеци, гривна и дискретна верижка. При всички положения, в строга работна среда е недопустимо да сложите и колие, и обеци, и гривни и няколко пръстена! Ако носите брачната халка и/или годежен пръстен, най-добре да избягвате носенето на още пръстени ако работите в по-консервативна среда.

Бижутата и официалните тоалетиБижутата и официалните тоалети

Ако Ви предстои събитие, което изисква по-официален тоалет, отделете специално внимание на подбора на бижутата. Вижте как да съчетаете колието, с деколтето на роклята. Много дами избират класическа черна рокля за официален повод и това не е случайно – тя дава невероятна свобода – при избора на бижута към нея може да я съчетаете с по-авангардни накити – обемни обеци, колиета с разноцветни камъни, перли – всичко и отива. От друга страна, ако носите по-пищен вечерен тоалет в няколко цвята, заложете на златни или сребърни бижута, с изчистена линия.
На снимката: Тази коктейлна рокля се съчетава чудесно с по-обемни и екстравагантни обеци от злато, или сребро. Нашите предложения: Висящи златни обеци с цирконий и обеци от жълто злато с черен родий.
Има едно неписано правило при избора на накити за официален тоалет и то е: по-малкото понякога е повече! Ако сте решили да сложите обемни висящи обеци, съчетайте ги с нежно колие, и обратното – ако сте избрали малки обеци, смело може да сложите екстравагантна огърлица. Естествено, количеството и вида на бижутата също зависят и от естеството на събитието.

Спортни дрехи и бижутаСпортни дрехи и бижута

Понякога в свободното време няма нищо по-приятно от това да сложиш анцуг и маратонки! Спортните дрехи са невероятно удобни, но когато ги носим, трябва да имаме предвид, че те не стоят добре с всички бижута. Най-добре, ако сте решили да си облечете комплекта за йога, например, да се ограничите до малки семпли обеци.

На снимката: Спортен екип за свободното време. Нашето предложение: може да се съчетае с подобна нежна малка златна висулка, или с деликатни обеци на винт от жълто злато.

Ако сте от жените, които се чувстват голи без бижутата си, може да сложите тънка верижка с малка висулка, или пък семпла гривна. Все пак, препоръчително е да избягвате да носите накити със скъпоценни и полускъпоценни камъни в дните, в които сте с дрехи за спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *