Как празнуват абитуриентския бал по света?

На прага на баловете и дългоочакваното завършване ще ви разкажем за традициите по света в нощта на бала. В България е прието преди големия купон да се черпят приятели на семейството, които дълго се снимат със звездата на вечерта. След това предстои официалното изпращане в училище, което дава началото на веселбата, която продължава в ресторант с вечеря и танци до зори. Бижутата са един от най – предпочитаните подаръци, подаряват се колиета за абитуриенти, пръстени и гривни за абитуриенти на момичетата. Момчетата получават бижута, бутонели, часовници или луксозни портфейли. Открийте огромното разнообразие от уникални сребърни и златни бижута за абитуриенти в магазините за бижута Хугасян и изберете перфектния подарък. Ето и как го правят по света.

Американците изобретателни, когато канят на бал

Американците по традиция завършват и празнуват своя бал в един ден. Казват, че абитуриентският бал е създаден от американците. За първи път се е състоял преди 100 години и оттогава се е разпространил като традиция по света. Според американската компания Виза, едно американското семейство харчи средно по 900 долара за бала на детето си, които се дават за рокли, грим, прически, цветя, транспорт и вечеря. Да поканиш някого на бала като своя дама или кавалер е от изключително значение. Американските деца стават все по – изобретателни в своите предложения с плакати, графити, послания оставени на странни места, които не търпят отказ. Родителите не рядко присъстват не само на дипломирането, но и на самия бал. Подаръците се поднасят в навечерието на бала, главно от родителите, които подаряват бижута като колиета за абитуриента, пръстен или обеци или подаръци като фотоалбум или фотоапарат, с който младежите да съхранят своите спомени. Традиция е да подариш на своята дама цвете в кутия, което издържа дълго време.

Германците са практични и подаряват подаръци за пътешественици

Германските ученици празнуват края на последната си учебна година в училище и преминаването на изпитите, известни като Абитур, с т.нар. Абибал. Абитуриентите носят официални рокли и костюми на официална вечер, на която присъстват цялото семейство, приятели и учители. След много речи, награди и вечеря, учениците се оттеглят в клуб с танци, където остават да се забавляват до сутринта. Германците рядко избират бижута като пръстен за абитуриенти, обеци или колие. Много често те предпочитат да подарят качествен часовник, луксозна писалка в кутия, бележник или дневник за пътуване, карта на света, фотоапарат и дори таблет. Разкривайки широкия свят на тези, които тепърва ще увеличат своя кръгозор и ще се възползват от своите възможности.

По подобен начин се празнува във Великобритания, Австралия и Полша, където често има общ дрескод и предварително научен танц, който да зарадва семействата и учителите. На острова абитуриентите получават персонализирани подаръци от своите близки: колиета за абитуриенти с тяхното име, корона, гривна с гравирано име, индивидуални шоколадчета, бутонели, писалка в кутийка с красиви персонализирани надписи и др. В Австралия завършващите получават красиви бижута, обеци, висулки, гривни, чанти за момичетата или бутонели за момчетата. В Полша балът се състои преди изпитите и момичетата от суеверие носят червено бельо и червени жартиери както на бала, така и на изпитите. Смятат че червеното бельо ще им донесе късмет на изпитите. Подаряват се подаръци основно на учителите, а кавалерите подаряват цветя на избраната дама.

Финландците празнуват своя бал една година по – рано

Във Финландия празнуват не завършващите, а учениците една година преди тях, новите лидери на училището. Тържеството се казва Vanhojen tanssit или “ балът на новите абитуриенти “ и отбелязва пристъпването им в последната година на тяхното обучение. Често се празнува с танци с предварителна хореография като валс и танго, изпълнени в салона на училището. Целта е да се покажат като възрастни и отговорни. Подаръците не са част от тази училищна традиция.

Хугасян Ви пожелават да преживеете своя бал пълноценно и да ви остане чудесен спомен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *