Какъв тип обеци да изберем, според формата на лицето?

Миналата седмица писахме за модните тенденции в златната бижутерия за сезон есен-зима 2015/2016. Но тенденциите са едно нещо, а личния стил – съвсем друго. Бижу, което стои разкошно на една жена, може да не е подходящо за друга. Това важи, като че ли с най-голяма сила при обеците, и украшенията, които обграждат лицето. Различните модели могат да прикрият недостатъците ни, или напротив – да ги подчертаят съвсем. Ето защо решихме да публикуваме кратък наръчник за това как да изберете перфектните обеци, според формата на лицето си.

Вижте също: Как да изберем точния годежен пръстен за любимата жена?

Най-подходящите обеци за всеки тип лице

Ако знаете кои обеци подхождат най-добре на лицето ви, никога повече няма да купите нещо, което после да седи и да събира прах в кутийката ви за бижута. Нека разгледаме типовете лица и модели обеци, които стоят най-добре на всяко едно от тях, според специалистите от магазини Хугасян.

Дълго и тясно лице

Ако имате дълго и тясно лице средноголемите и големите обеци могат да му придадат обем и визуално да го направят да изглежда по-широко. Подходящи са също и малките обеци на винт, с камъни, или перли. Перлите са добър избор, тъй като придават нежност на издължените черти. Ако искате да придадете класически, елегантен вид на визията си ви съветваме да изберете малки обеци на винт с диамант, цирконий, или друг вид камък. В никакъв случай не избирайте обеци, които са дълти и тесни, или пък тип обръч – с тях лицето ще изглежда още по-тясно.

Нашето предложение – елегантни обеци от бяло злато с перли.

Квадратно лице

Закръглените модели модели обеци са най-добрият избор на вас, тъй като ще смегчат чертите на скулите и брадичката. Капковидните обеци стоят много нежно на квадратно лице, както и средноголеми сребърни обеци с кръгли камъни. Висящи обеци с овални, кръгли, сърцевидни или флорални елементи ще стоят много добре. Обеци тип обръч също са добър избор. Не носете големи геометрични обеци, тъй като те придават ширина на лицето.

Нашето предложение: леко закръглената форма тези нежни сребърни висящи обеци с цирконий са чудесни както за ежедневието, така и за специален повод.

Кръгло лице

Дългите, тесни обеци са в перфектен контраст с формата на лицето ви, без да го правят да изглежда широко. Висулките стоят много добре на кръгло лице, особено ако имат дълги, извити елементи, перли, диаманти, цирконий, или други полускъпоценни камъни. Тесните, или средношироки обеци са винаги сигурен избор. Стойте далеч от малки обеци на винт, малки висулки, или широки обеци тип обръч.

Нашето предложение: дълги висящи златни обеци със заоблена форма – освен, че оптически оздължават лицето са и в крак с модните тенденции за сезона.

Сърцевидно лице

Изберете обеци с издължени и извити елементи – те се задържат вниманието към очите, скулите и ще балансират лицето. Висулките стоят много добре на сърцевидно лице. Капковидните модели придават нежност на чертите. Избягвайте големи кръгли обеци с винт – те ще привлекат нежелано внимание върху челото. Твърде малките и деликатни обеци също не са добър избор, тъй като могат да придадат несиметричен вид на лицето.

Нашето предложение: Тези златни обеци с оникс с капковидна форма стоят много добре на дами със сърцевидно лице и са чудесно допълнение към всеки тоалет.

Овално лице

Дамите са овални лица са щастливки, тъй като почти всички модели и форми обеци им отиват. Все пак знайте, че къси висулки с овална, или капковидна форма ще ви стоят особено добре, тъй като акцентират естествената хармоничност на формите. Висулките със средна ширина също отиват много на овално лице, като го подчертават, без да прибавят излишна ширина, или дължина на лицето.

Нашето предложение: Дамите с овално лице могат да си позволят по-екстравагантни форми, като тези златни обеци с полускъпоценни камъни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *