Бижута Хугасян

 

Най - известните диаманти - Диамантът Стогодишнина

Диамантени пръстени, диамантени обеци и висулки с диаманти на ХугасянСтогодишният диамант също като диаманта Кулинан е открит в мината Premier в Южна Африка, собственост на De Beers. През 1986 г. е засечен от електрическа рентгенова система за откриване на диаманти. Третият по големина излязъл от мина Premier, той е кръстен Стогодишнина по повод юбилея от съществуването на компанията. Необработеният и груб камък в първоначалното си състояние е тежал 599 карата. С него се заема огромен екип начело с Gabi Tolkowsky, шесто поколение специалист, който го нарязва в подземна лаборатория, изградена за целта, с помощта на съоръжение, което реже с диамантен нож. Лабораторията е проектирана да отчита различни фактори, които могат да окажат влияние в процеса на рязане. Първите 50 карата били нарязани ръчно за 154 дена, за останалите използвали въпросното съоръжение. Самият Tolkowsky споделя, че камъкът го е превърнал в друг човек. Мислите му били обсебени от диамантеното съкровище. Нарязването и полирането на диаманта отнело две години.

Намерете своето диамантено съкровище при нас - изключително изящни диамантени обеци, диамантени пръстени и диамантени висулки.

Стогодишнината е смятан за уникален като изработка, защото съчетава стари методи и нови технологии за рязане. В резултат на работата на екипа на Толковски, диамантът днес тежи 273 карата с 247 фасети, определен като D цвят. Вътрешно и външно безупречен, за него е избрана сърцевидна форма. Казват, че идеята била да прилича на тюрбан за султан или за махараджа. Камъкът е застрахован през 1991 г. за 100 милиона долара. Известно време диамантът е бил изложен в Лондонската кула, но днес е собственост на неизвестен колекционер. Спазвайки политиката на анонимност спрямо своите клиенти, De Beers не съобщават имената му. Според слухове Толковски е разкрил, че камъкът е продаден на млад предприемач, който живее в Америка. Мнозина се надяват един ден стогодишният камък да се появи на търг, в музей или да стане част от нечия корона.

Вижте отблизо великолепни диамантени пръстени, диамантени обеци и висулки с диаманти, лукс и красота за цял живот.

Любопитна и актуална новина тази есен е продажбата на стогодишен розов диамант с правоъгълна форма в аукционната къща Кристис в Женева, за рекордните 50 милиона евро. Скъпоценният камък е открит отново в мините на De Beers преди повече от век и е принадлежал на ръководна фамилия в мината. Сделката е сключена за рекордна цена за карат с такъв цвят - 2,6 милиона. Камъкът с име “ Розово наследство “ е минал през известното американско ателие Хари Уинстън. След 10-минутно наддаване между четирима евентуални купувачи, търгът е приключил. Розовият диамант е прекръстен на Розовото наследство Уинстън, остава да се запитаме, дали това е с цел да се повиши цената му. Специалистите смятат, че диамантът е с най - чист химичен състав и с най - висока степен на наситеност на цвета.

Не пропускайте да разгледате страхотните предложения за подаръци за коледните празници! Хугасян - диаманти и бижута от злато и сребро, луксозно пътешествие в страната на красотата!
Виж всички статии

АРХИВ

Декември 2019
Ноември 2019
Декември 2018
Ноември 2018
Октомври 2018
Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018


2019
2018
2017
2016
2015

Свързани продукти
Детска златна гривна

249.00 лв.
Промо: 224.00 лв.
Детска златна гривна

Златен Комплект колие и гривна

5437.00 лв.
Промо: 4893.00 лв.
Златен Комплект колие и гривнаМЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТАЛОГ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Политика за защита на личните данни
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Адрес: бул.„Княз Борис I“№ 44 А;
Тел.: 359 888 623 888 - управител
E-mail: hugasian@abv.bg©2020 Всички права запазени. facebook Google+