Бижута Хугасян

 

Наистина ли диамантите са редки? История и митове!

диамантени обеци, диамантени пръстени, диамантени висулкиДиамантите са най - известните скъпоценни камъни днес. Със звездна слава, символ на лукс и благосъстояние, с популярна форма дори сред децата, диамантите са харесвани от всички. Но не винаги е било така. Едва през миналия век са станали достъпни и желани. До тогава камъни като сапфир и рубин са били избирани за годежни пръстени. Ето какво разказват от IGS ( Международна асоциация на скъпоценните камъни ) за историята на красивите камъни, любими на екипа на Hugasian.bg.

Заслугата за популяризирането на диамантите, имат корпорацията Де Биърс, споделят IGS. Те отварят първите големи диамантени мини в Южна Африка. След това стартират успешна реклама, с която убеждават всички, че годежният пръстен трябва да бъде диамантен пръстен. Филмовата индустрия в Холивуд, под тяхно насърчение, показва своите красиви актриси, носещи бляскави диаманти. Не след дълго диамантът става символ на слава и богатство. Мерилин Монро изпява песента “ Диамантите са най - добрият приятел на всяко момиче “ във филма “ Господата предпочитат блондинки “. Елизабет Тейлър обявява гръмко “ Големите момичета се нуждаят от големи диаманти “, трупайки жадно колекция от годежни диамантени пръстени. Диамантите и до днес са холивудски патент за красота, успех и блясък.

Де Биърс продължават да рекламират и да водят агресивна политика спрямо евентуалните конкуренти. Откриването на диаманти в току-що сформиралия се СССР води до кампания за диамантени пръстени, подарък за годишнина. Корпорацията се превръща в монопол на пазара за диаманти със законни и не дотам законни средства. Засиленият контрол над наличностите на необработения диамант води до ескалиране на цената му. Днес с развитието на технологиите, сателитите успешно показват евентуални диамантени находища. Страни като бившият Съветски съюз, Канада и Австралия сами продават диамантените си ресурси и не се отчитат пред Де Биърс. Въпреки това днес корпорацията поддържа 75 до 80 процента от снабдяването с необработен диамант.

Митове и заблуди относно диамантите

Диамантите са редки! Диамантите са най - твърдият материал намерен на Земята. Те устояват на надраскване повече от всеки друг минерал и са уникални. Всички скъпоценни камъни са редки, защото са твърде малка част от земните ресурси. Истината е, че диамантите са сред най - често срещаните скъпоценни камъни.

Диамантени пръстени с най - чистите, обработени до съвършенство диаманти

Диамантените бижута са най - скъпи! Не може да се каже, че бижу, изработено с диаманти - диамантени обеци, диамантени пръстени или диамантени колиета - е непременно с най - високата продажна цена. Трябва да се вземат под предвид важни фактори като размер и качество. Всъщност чистите рубини са по - редки скъпоценни камъни и са по - скъпи от диамантите.

Изкусни диамантени обеци от жълто, бяло и розово злато, инкрустирани с диаманти

Диамантът е най - блестящият камък! Техниката на фасетиране и индекса на пречупване на скъпоценните камъни определят колко светлина отразяват и съответно колко ще бъдат бляскави. Ако са правилно нарязани имат голям потенциал да блестят. Диамантите са с висок индекс 2.41, но минерал като рутила има далеч по - висок индекс - 2.90. Съществуват поне 15 минерала с по - висок индекс на пречупване или по друг начин казано по - блестящи, но никой не е блестяща холивудска звезда като диаманта.

Открийте своето диамантено бижу на Hugasian.bg, красиви диамантени пръстени, диамантени обеци и диамантени висулки за големи момичета и бляскави звездни красавици.
Виж всички статии

АРХИВ

Декември 2019
Ноември 2019
Декември 2018
Ноември 2018
Октомври 2018
Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018


2019
2018
2017
2016
2015

Свързани продукти
Детска сребърна гривна

52.00 лв.
Промо: 42.00 лв.
Детска сребърна гривна


Златни Обеци с гранат

440.00 лв.
Промо: 396.00 лв.
Златни Обеци с гранат


МЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТАЛОГ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Политика за защита на личните данни
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Адрес: бул.„Княз Борис I“№ 44 А;
Тел.: 359 882 692 610 - управител
E-mail: hugasian@abv.bg©2020 Всички права запазени. facebook Google+