Бижута Хугасян 

Само за мъже: как да изберем точния годежен пръстен

годежни пръстениКогато става въпрос за избиране на годежни пръстени, може да намерите тонове информация за материалите на халката, качеството на диамантите и символиката на другите видове скъпоценни и полускъпоценни камъни. Сред това море от факти за видовете годежни пръстени обаче, има изумително малко наистина ПОЛЕЗНА информация за това как да изберете такъв, който ще се хареса и пасне на вашата избранница. 

Ако сте романтик, който държи да направи предложението изненадващо и стилно, с поднасяне на годежен пръстен, трябва да имате предвид някои неща. Годежните пръстени символизират вашата любов и обещанието помежду ви. Точно затова е изключително важно да изберете бижу, което любимата ви ще носи всеки ден. Пръстенът трябва да е не само красив, но и удобен, и съобразен с личния и стил и предпочитания на вашата избранница. Ето защо, за да ви улесним с избора на точния годежен пръстен, събрахме няколко прости, но практични съвета.

Избор на годежен пръстен според личния стил на жената

Да си го кажем честно – когато става въпрос за дрехите и бижутата на любимата, повече рядко се вглеждат детайли. При избор на годежен пръстен обаче, ще ви се наложи да се вгледате отблизо в детайлите, за да изберете най-подходящия пръстен. Използвайте момент, когато вашата избранница не е наоколо и хвърлете поглед към нейната кутия за бижута. Може дори да направите няколко снимки с телефона си, за да имате възможност да разглеждате и обмисляте на спокойствие.

годежни пръстениИзбиране на метал

По традиция се подаряват годежни пръстени от злато. Все пак, ако в нейната кутия преобладават бижута от сребро, то изборът на пръстен от жълто злато е неуместен, така че може да се спрете на бяло злато, или платина. Обратното също важи – ако любимата ви има повече златни бижута, е безмислено да купувате годежен пръстен от друг метал.

Форма на камъка

Обърнете специално внимание, на бижутата с камъни, които носи вашата избранница. Това може да ви подскаже каква форма камък да изберете – правоъгълна, кръгла, или овална. Вместо единичен камък, може да изберете и пръстен с един централен камък и няколко по-малки, които го обграждат.

Избор на Модел

Също така, от преглеждането на бижутата и, може да разберете дали предпочита класически накити, или е любителка на по-минималистични, или екстравагантни творения. Това ще випомогне при избора на обков. Минималистичните модели годежни пръстени няма да подхождат на жена, която харесва класически бижута, и обратно.

Избор със снимка

годежни пръстениСнимането на бижутата също може да ви е от ползва. Ако вашата любима има разнообразни бижута, покажете снимката на опитен бижутер. Така той ще ви даде ценни напътствия и съвети и ще може да ви покаже подходящи модели.

Как да изберем удобен годежен пръстен

За да е удобен един годежен пръстен са важни 2 фактора: размер и вид на халката. Ето как да се ориентирате в тези мерки.

Подходящ размер

В мрежата се въртят какви ли не безумни предложения за вземане на размер, без дамата на сърцето ви да разбере, но тези начини не са точни. Най-добре е, след като се ориентирате в стила на любимата, да вземете незабелязано нейн пръстен, с подобна дебелина на халката и да го занесете в бижутериен магазин - там ще ви помогнат с определянето на размера. Ако се страхувате, че липсата на пръстена може да бъде забелязана – вземете шублер и измерете вътрешния диаметър, както и дебелината на халката и кажете мерките на бижутера.

Вътрешен профил на халката

Дори и да харесате някой модел годежен пръстен в магазина, обърнете внимание на вътрешния му профил, преди да направите покупката. Ако е с плосък профил, има огромна вероятност да убива и дори да разрани безименния пръст. Винаги предпочитайте овална вътрешна форма. Тя е загладена и по-комфортна за носене.

избор на годежни пръстениПомощ от приятел

В краен случай може да се наложи да си намерите доверено лице. Попитайте някой близък на избранницата ви, какви са нейните предпочитания и вкусове, дори и дали има годежни пръстени, които тя е харесала. Това може да бъде майката, или сестрата на любимата ви жена, или пък близка нейна приятелка. Ще трябва да прецените на кого можете да разчитате, че няма да развали изненадата.

Надяваме се, че с тези съвети ще успеете по-лесно да направите избор на годежен пръстен.


Виж всички статии

АРХИВ

Юни 2018
Май 2018
Април 2018
Март 2018
Февруари 2018
Януари 2018
Декември 2017
Май 2017
Декември 2016
Ноември 2016


2018
2017
2016
2015

Свързани продукти

Пръстен от бяло злато за годеж

270.00 лв.
Промо: 243.00 лв.
Пръстен от бяло злато за годежМЕНЮ
За нас
Услуги
Блог
КАТЕГОРИИ
Диаманти
Злато
Сребро
Кутийки за бижута
ИНФОРМАЦИЯ
Доставка
Общи условия
Често задавани въпроси
КОНТАКТИ
Магазин 1: Варна, бул. „Княз Борис I“ № 44 А; Тел.: 0885/988 233
Магазин 2: Варна, бул. „Вл. Варненчик“ 7; Тел.: 0882/692 610
Офис: 052/608405
E-mail: hugasian.bg@abv.bg


©2018 Всички права запазени. facebook Google+