Сватбените халки на най – прочутата двойка

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл беше магически празник на любовта, съвременен вариант на приказката за обикновеното момиче, което се омъжва за принца. Разведена, с афроамерикански корени и актриса в канадски сериал, Меган Маркъл не е от аристократично семейство и не е момиче, което има навика да носи обемни шапки. Преди осемдесет години такъв брак е бил невъзможен, Едуард Трети ( братът на бащата на кралица Елизабет Втора ) се отказва от трона, заради любовта си към разведена американка. Днес сме свидетели на промяна в традициите и порядките.

Прекрасната Меган Маркъл и годежният й пръстен с три диаманта

Меган Маркъл даде заявка за изисканост и неподражаем стил и засенчи елегантната, но малко консервативна Кейт Мидълтън. Булото на бъдещата дукеса на Кембридж беше дълго почти пет метра, от копринен тюл с 53 бродирани цветя, символизиращи страните, част от Британската общност. Меган беше облечена в прекрасна рокля на Живанши, носеше бляскава тиара от кралските бижута, диамантени обеци и диамантена гривна на Картие. Освен тях, тя носеше годежния си пръстен, изработен от “ Клийв енд Компани “, великолепен пръстен с три диаманта. Два от тях са от колекцията на принцеса Даяна, принц Хари е искал по този начин тя да стане част от неговия годеж. Третият диамант е закупен от Ботсвана, негова любима дестинация.

Брачните халки, които нарушиха традицията

Брачните халки, които си размениха на церемонията, са изработени от традиционното за английските кралски сватби Уелско злато. За пръв път златото се използва през 1923 г., когато кралицата майка Елизабет се жени за Джордж Шести. Принц Хари разчупва традицията, защото преди него нито принц Уилям, нито принц Чарлз или Филип са носили венчални халки. На сватбата Меган Маркъл подаде на принц Хари платинена брачна халка. Мъжете във Великобритания през 20ти век не носят халки, този обичай се налага през Втората Световна война, когато мъжете на фронта са носили сватбената си халка, за да им напомня за дома и за любимата жена. Традицията без венчална халка се е запазила в кралското семейство, но до принц Хари.  Пръстените на младите влюбени са изработени от бижутерите “ Клийв енд Компани “.

Обичайте се както се обичат принцът и дукесата, изберете от страхотните венчални халки на Хугасян, златна и сребърна бижутерия, разкошни бижута за всеки ден и за специални поводи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *