„Да откриеш „философския камък“ e метафора за намирането на ядрото на личността, а „превръщането на обикновени неща в злато“ е умението да се управлява вътрешната жизнена енергия.“

Карл Густав Юнг

Златарството е фина и много трудна професия, в основата на която стоят много други професии. Добрият златар трябва да е добър химик, леяр, заварчик, стругар, шлосер, художник, както и скулптор, дизайнер, а и още много други професии, които да съчетава, за да поддържа на висота своето ниво…

…и непрекъснато да го повишава !

HUGASIAN

традиция, стил, изящество и съвършен финес, поколение след поколение!

Да си бижутер – това е призвание, усет за хармония, усърден труд и вдъхновение

През 1990 година в град Варна, Карло  Хугасиян открива първата частна  златарска къща , с производство и търговия.

Магазин HUGASIAN в наши дни!

Фирма HUGASIAN води своето начало от 1990 г. като продължение на златарската дейност на майстор Карло Хугасиян – потомствен бижутер от 1935 г. През далечната 1968г. Карло Хугасиян започва работа като златар, неговата детска мечта. С усърден труд, упоритост и постоянство развива своите възможности и през 1989 г. придобива квалификацията майстор-златар към задругата на майсторите на народните художествени занаяти към Министерството на културата .Това е квалификация, която много малко хора в България притежават.  Награден с приза „Златната ръка” от конкурса по случай 10 години от създаването на «Минерал сувенир», също през 1989 г. Дългогодишен член в изпитната комисията на Занаятчийската камара.  

Сред неговите творения има бижута-уникати, с които майсторът е оставил трайна следа в своето творчество през годините.

      

Ръчният труд – стойност, неподвластна на времето

DSC_0251

Това е епохата, в която красотата и изяществото на златните бижута са зависели изцяло от фантазията и ръката на майстора.

Във времената, в които не е съществувала компютърната графика и електронната машинна обработка на металите, всяко изделие се е изработвало и гравирало на ръка.

DSC_0259(1)(1)
DSC_0271

Всеки бижутер в творбите си има своя почерк в гравюрата. В изделията на Карло Хугасиян присъстват преплетени детелини, които стари варненски семейства имат в семейните си бижута.

HUGASIAN…… бижутата, които те карат да се чувстваш специален...

Ние знаем, че купуването на бижута често е от решаващо значение за самочувствието на притежателя им. Те представляват ценна инвестиция за бъдещето, която няма давност. Ето защо ви предлагаме своето експертно мнение и съвети, когато избирате златни и сребърни бижута за вашите специални поводи.

Споделете с нас мечтите си, когато избирате годежен пръстен или сватбена халка. Ние ще ви предложим богат асортимент, който по ваше желание можем да гравираме с послание. За нас е чест ,като ни избирате с нашите изделия да ставаме свидетели и присъстваме във вашите щастливи моменти. За големия си ден, изберете от нашия каталог венчални халки от злато, с цирконий или диаманти, които да превърнете във вечен символ за вярност и любов.

 

Заповядайте при нас!

В течение на годините, HUGASIAN продължава да функционира като семейна фирма. Всички поръчкови бижута се изработват лично от нашите бижутери. Производствената ни база с фирмен магазин в гр. Варна се намира на адрес: бул.“Княз Борис I“ № 44 А (на главната търговска алея в близост до църквата «Св. Николай Чудотворец»).

Нашата мисия е да изработваме бижута, които да ви накарат да се почувствате специални и щастливи. Личните ви идеи за визия могат да намерят израз

в бижутауникати, сътворени от нашите ръце.

Стремежът ни е да ви обслужваме качествено и да ви предлагаме бижута, които ще носят удовлетворение и позитивни емоции!

За нас всеки клиент е специален. Ние с радост сме съпричасни с вашите щастливи моменти вече десетилетия наред!

Благодарим ви за доверието!