Как да носите злато със сребро?

Златни и сребърни бижута | hugasian.bg

Дори преди 10 години се смяташе, че носенето на злато със сребро е лошо възпитание. Сега ситуацията се промени: успешната комбинация от различни метали изглежда стилна и нетривиална. Но дори и тук има нюанси. Отминаха дните, когато обувките и чантата трябваше да бъдат еднакви, а носенето на златни и сребърни пръстени на едната ръка се смяташе за проява на лош вкус. Сега всичко е различно. Колкото повече маневрирате в избора на аксесоари, толкова по-ярък и индивидуален е вашият образ. Модата изостави стереотипното мислене, съчетавайки несъвместимото. Успешната комбинация от различни благородни метали изглежда стилно и нетривиално. Но дори и тук има нюанси. Според дизайнерите не е забранено едновременното носене на златни и сребърни предмети. Основното е да намерите баланс и да балансирате всички детайли на изображението. В тази статия Hugasian.bg ще ви каже как да носите сребро със злато в една визия, как да създавате стилни комбинации и за какво да внимавате.

Възможно ли е или не да носите сребро и злато едновременно?

Ако преди 10 години тази комбинация се смяташе за лош тон, днес тя е модерен стилистичен приом. Тенденцията от последните години е смесване и съчетаване. Комбинирайте дрехи и аксесоари от различни стилове. Основното нещо е да го направите разумно. Например, можете да носите пръстени от различни сплави на едната си ръка. Но не забравяйте, че в такъв тандем има една централна украса, която трябва да бъде балансирана с помощта на други. Тънка сребърна гривна изглежда добре с масивна златна, но не и обратното. Златото винаги доминира и привлича цялото внимание. Еднотипните аксесоари, въпреки разликата в метала, винаги се съчетават добре. Изберете един общ параметър и се фокусирайте върху него. Това може да бъде подобна плетка, размер или вложки с идентична инкрустация.

Днес в дрехите и аксесоарите доминира тенденцията “mix&match” – комбинация от противоположни стилове (ежедневен, романтичен, класически и др.) в един комплект. Към него се присъединиха и марки бижута, които все по-често пускат модели бижута, които се комбинират помежду си, но в същото време не са един комплект. Приемливо е да нарушавате правилата в името на стила, когато искате да изразите своята индивидуалност и да създадете нещо свое.

Как златото и среброто влияят на здравето?

От енергийна гледна точка златото и среброто са различни метали. И, съответно, те влияят на човешкото тяло по различни начини. Златото има активиращ и енергизиращ ефект, а среброто, напротив има успокояващ ефект. Ето защо пациентите с хипертония се съветват да избират златни бижута за енергия.

Както отбелязват езотериците, среброто „свиква“ с един собственик, така че сребърните бижута не трябва да се подаряват или заемат. Те също така вярват, че среброто помага за балансиране на функционирането на тялото, поддържа еластичността на кръвоносните съдове, а също така играе важна роля при заздравяването на рани.

Златните обеци / висулки / пръстени насърчават енергията и умствения фокус. Смята се, че докато носите злато и сребро, техните свойства се губят, но това не води до отрицателно въздействие.

Стилни и модерни комбинации от злато и сребро

Минималистичните декорации изглеждат най-изгодни в различни комбинации. Те са най-лесни за разреждане с други аксесоари. Например, гривните с пръстени могат успешно да съжителстват във всеки метал. Единичните модели могат да бъдат допълнени с различни висулки. Общият елемент често е различни модели, геометрични елементи, любовни символи, ключове/ключалки, самолети или птици.

Можете да комбинирате бижута с еднаква текстура. Например, полирани и матирани пръстени с различни нюанси изглеждат ефектно. Комбинацията от златни и сребърни обеци е чудесен начин да покажете игривата си природа. Можете да комбинирате чифт сребърни обеци + златни шипове или да създадете по-бохемски вид с висящи + стилен сребърен маншет.

Важно! При съчетаването на различни метали трябва да се наблегне на едно нещо – на метал, камъни, шарки. Масивните бижута е най-добре да се носят отделно. Можете да комбинирате не само метали, но и техните нюанси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *