Модна двойка: как най-добре да комбинирате часовници с гривни?

златни гривни | hugasain.bg

Отминаха дните, когато модните тенденции отричаха носенето на гривна с часовник на едната ръка, а чантата трябваше да бъде в тон с обувките. Съвременната мода разшири обхвата на разрешеното. Сред модните тенденции са съчетаването на противоположностите, проявата на въображение и автентичен стил. Съвременните дизайнери предлагат различни варианти за „комбо“ от гривни + часовници. Допуска се дори комбинация от различни метали, текстури, но не и стилове. Трябва да се запази балансът и хармонията.

Какъв тип гривни се комбинират най-добре с часовници и кои?

Една гривна или няколко? И ако каишката на часовника не е метална, а кожена?

Съвременните дизайнери не ограничават потребителите до конкретни модели. Но те се фокусират върху няколко важни нюанса. Когато съставяте тандем от гривна и часовник, важно е да запомните, че часовниците играят първостепенна роля. Гривната не е акцентиращ аксесоар, а допълващ. Съвпада с часовника, а не обратното. Запомнете: ширината на гривната трябва да е по-малка от ширината на каишката на часовника! Колкото по-прост е дизайнът на часовника, толкова по-лесно е да вземете допълнителни аксесоари за него. И съответно ще има повече маневра за съставяне на стилен комплект. Всички детайли са от значение – размерът на циферблата, вида на каишката, наличието на камъни. Идеалната комбинация е, когато някои елементи на два аксесоара се припокриват или повтарят. Най-добре е да комбинирате продуктите по стил и текстура – подобна геометрия, флорални мотиви, тип инкрустация, символи на циферблата / каишката, както и на самата гривна.

В комбинация с часовници изберете тънки, а не масивни гривни. Няма проблем, ако часовникът е от бял метал, а гривната е жълта и обратно. Не носете няколко широки, акцентиращи гривни с часовник наведнъж.

златни гривни ot hugasian.bg

Помислете за уместността на аксесоара и формата на събитието.

Романтичен образ

За романтична визия са подходящи елегантни часовници с изчистени декоративни шарки или с лека инкрустация, съчетани с по-ярки гривни. В такъв тандем чувствеността и красотата надделяват над функционалността и практичността. Като вложки се използват перли, кубични цирконии, диаманти.

Бизнес стил

Предполага строги и ясни линии, сдържаност, простота, минимум блясък. Такива часовници, независимо от марката, имат лаконична форма, без разсейващи детайли. Оставете масивни гривни, висулки, ярки брошки за неформална обстановка. За метална каишка са подходящи почти всички видове бижута – верижка, твърда, полутвърда от злато, сребро, платина. Мъжките часовници под бизнес костюм са най-често в черни, сиви или кафяви цветове, на кожена каишка, без излишни детайли и функционални елементи. С такъв аксесоар се комбинират дискретни гривни, не повече от една, изработени в една цветова схема.

Дамските часовници имат повече възможности за декорация. Това могат да бъдат както модели с керамични вложки, така и в комбинации от различни метали. В дизайна им има скъпоценни камъни. За такъв часовник е подходяща и чиста нишка с перли или тънка верижка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *