Бижута с диаманти

Бижута с диамантиБижута с диаманти – Всички знаем, че най-добрите приятели на дамите са диамантите.

Когато говорим за бижута с диаманти, независимо дали се има в предвид годежен пръстен с диамант, обеци с диаманти, висулки с диаманти или друг вид златно бижу, камъкът е най-важното и скъпото в тях. Когато избирате бижу, трябва да знаете какви цвят, чистота, тегло и шлифовка има диаманта. Тези характеристики определят стойността на камъка.

Каратът на камъка при диамантеното бижу е от първостепенно значение. Това всъщност е мярка за тегло – колкото по-голям е каратът, толкова по-голям е диамантът и съответно по-скъпо бижуто.

В природата диамантите се срещат в различни цветове – от безцветни, до бледо жълти или кафяви, или в редките сини, зелени или розови цветове. Колкото по-безцветен е диамантът, толково по-ценен е.

Важен критерий при избора на диамант, определящ цената му е шлифовката.

Най популярната форма за диамант е кръглият брилянт. Това не е случайно тъй като в тази форма диамантът най-добре да разкрива своите качества. Кръглият брилянт отразява много добре светлината и така осигурява най-голям блясък на скъпоценния камък.

Принцес е следващата по популярност форма – правоъгълна с остри ръбове, също често предпочитана. Ако диамантът е с леко оцветяване, то може да бъде по-видимо в краищата.

Изумрудът също е правоъгълен, но е изрязан стъпаловидно и изглежда много елегантно.

Когато камъкът е стъпаловидно изрязан, но формата е правоъгълна, тя се нарича ашер. Изумрудът и ашерът имат по-малко блясък от диаманта, но пък са по-прозрачни.

Формата кушон също е правоъгълна или квадратна, но има заоблени кръгове. Фасетите са по-големи, за подсилване на блясъка.

Формата маркиз е продълговата и създава оптическа илюзия за по-голям камък. Стои много елегантно на ръката и издължава пръстите.

Овалната форма съчетава предимствата на брилянта и маркиза – придава повече блясък на диаманта.

Круша (или още наричана сълза) е с елегантна визия, която прави пръстите да изглеждат по-фини.

Радиант е още една правоъгълна форма, чиито ъгли обаче са отрязани. Много лесно се комбинира с други форми диаманти при обков с повече от един камък.

Сърце – формата е пълна с много символика. Изключително харесван модел от романтичните натури.

По отношение на обкова на диаманта също има богат избор.

Най-класическия вариант е единичния диамант

Обковът с три диаманта символизира бъдещето, настоящето и миналото.

Обковът с много диаманти придава допълнителен блясък на пръстена.

Сега вече сте запознати с най-важните факти за диамантите и можете по-уверено да пристъпите към избора. Бижутата с диамант са мечта за много дами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *