Диамантът Орлов – история за любов и власт

Историята на диаманта Орлов е свързана с много легенди, слухове и накрая с любовта към една велика жена. Диамантите са необикновени камъни, които като че ли определят съдбата на своя притежател. Често поемат своя път в жадните ръце на някой похитител, за да стигнат до крале и кралици и да станат част от световната съкровищница. Хугасян, магазин за златна и сребърна бижутерия, продължават да разкриват тайните на най – известните диаманти.

Диамантена коледа с предложенията на Хугасян за диамантени пръстени и диамантени обеци.

Диамантът Орлов е объл скъпоценен камък, който много прилича на половинка от гълъбово яйце. Красив диамант със синьо-зелени отблясъци и яснота, типична за индийските камъни. След обработка неговите 400 карата се смаляват на 190 карата. Диамантът е шлифован на 180 стенички или фасети. Днес можете да го видите в музеите на Московския Кремъл, където се пази съкровищницата на руската корона. Всеки може да се наслади на седемте исторически скъпоценни камъни, които са част от колекцията ( диамантът Орлов, диамантът Шах, диамантът портрет, червеният шпинел, сапфирът, колумбийският изумруд и маслиненозеленият хризолит ). Голямото наследство на руската корона са императорската корона, създадена за коронацията на Екатерина II Велика и императорския скиптър с диаманта Орлов.

Комплекти от златни и сребърни бижута за неотразима визия и луксозен блясък.

Легендата за диаманта Орлов разказва за трима братя, които се скриват от буря в пещера. Там те намират прекрасен елмаз, който грее с мека светлина. Поискали братята да си го поделят, за това се помолили на бог Шива да им помогне. Молбата им била чута, мълния ударила камъка и той се разцепил на три части – Дерианур, ‘ море от светлина ‘, Кохинор, ‘ планина от светлина ’ и Хиндинур ‘ светлината на Индия ‘. Настанали бедни и гладни години, на братята се наложило да продадат Хиндинур на персийския шах. За да види Шива нещастието на своя народ, братята сложили другите два диаманта за очи на неговата статуя. Не след дълго камъните се превърнали във военни трофеи на персийския шах. След убийството му, диамантът Кохинор заминава в Англия, а Дерианур е пренесен в Русия. Според легенда диамантът стигнал в Русия, забит в крака на кавказец, по поръчение на руския придворен бижутер Лазарев.

Коледата възможно най – вълнуваща с годежни диамантени пръстени.

Съществуват исторически доказателства, че в средата на 17-ти век е открит 700-каратов необработен диамант в индийската мина Голконда, наречен Великия Могол. Той е обработен и нарязан от венециански ювелир. Принадлежи на Надир Шах, персийски владетел и изчезва след неговото убийство през 18ти век. Смята се, че диамантите Орлов и Кохинор са отрязани от Великия Могол.

Подари сребърно или златно колие на любимия човек, направи коледата романтична!

Името на диаманта се свързва с влечението на придворния Григори Орлов към руската императрица Екатерина Велика. Орлов съдейства за детронирането на мъжа й и за нейното изкачване на трона, но имал причини да загуби нейното благоразположение. Според някои догадки, за да я умилостиви, той купува в Амстердам от арменски търговец диаманта и го подарява на кралицата за рождения й ден. Не успява да си върне любовта й, но когато вижда диаманта, Екатерина Велика възкликва: “ Не, господа, Орлов е великолепен “. Така нарича диаманта с името на своя бивш любим, което остава и до днес. Според друга теория, Екатерина поръчва на Орлов да купи камъка, за да стане част от златния имперски скиптър. Скиптърът се състои от три части, разделени от два брилянта, завършващи с корона с черен емайл и брилянти с двуглав орел. Малко под върха блести диамантът Орлов.

Бъдете щастливи, бъдете истински, не спирайте да се радвате на живота! Весели празници от Хугасян, мястото на красивите бижута, мястото, където се чувстваш специален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *