Как начинът, по който носите пръстен разкрива характера Ви?

Бижутата далеч не са само украшение и аксесоар към облеклото. Освен да радва окото, още от древни времена вида, формата и дори разположението на всяко бижу е имало определена символика. В много култури накитът и начинът му на носене дори е разкривал общественото положение на притежателя си.

Вижте още: Какво разкриват любимите Ви бижута за Вас?

В наши дни, носенето на бижута не е толкова формално, с изключение на бижутата, които носим при в определена среда – например на работа, или след определени ритуали – например годежните пръстени при годеж, брачните халки – при сватба. Въпреки това, любимите ни бижута могат да разкрие много за нас, а начинът по който избираме да носим пръстените си също разкрива много за характера и личността ни.

Вижте още: Как да подберем красиви и удобни бижута за работа – първа и втора част.

Носенето на пръстени на дясната ръка

пръстени от златоСтатистичеки погледнато, повечето хора носят пръстени на дясната си ръка. Има теории, че сме склонни да носим повече бижута на според водещата си ръка. Тъй като около 90% от населението на Земята си служи по-умело с дясната ръка, повечето от нас носят пръстени именно на нея. Независимо дали са пръстени от злато, или от сребро, има определени значения в начина по който слагате тези украшения.

На снимката вляво: Годежен пръстен от платина с цирконий.

Пръстен на палеца на дясната ръка

пръстен от бяло злато с цирконийНе са много хората, които слагат пръстен на палеца. Този пръст е символ на социалната ангажираност. Ако често носите пръстен на палеца на дясната ръка, то най-вероятно сте силно ангажирани с доброволчества, обществено полезни дейности, или благотворителност, или сте склонни към такива прояви.

На снимката вляво: пръстен от бяло злато с цирконий.

Диамантен пръстен от бяло златоИмате широко сърце, което се бунтува срещу всяка неправда. Опитвате се да промените света към по-добро. Единствения недостатък в това е, че понякога вашата разпаленост е толкова силна, че може да ви попречи, вместо да помогне на каузата ви.

На снимката вдясно: Диамантен пръстен от бяло злато.

Пръстен на показалеца на дясната ръка

пръстен от бяло и жълто злато, инкрустиран с цирконийХората, които най-често носят пръстен на десния показалец са амбициозни и обичат да са център на внимание. Това са силни и упорити личности, които не се спират пред нищо, за да постигнат целите и идеалите си. Пръстенът носен на показалеца, указва човек с ясни приоритети, който рядко поглежда назад и не съжалява за решенията си.

Разкошен пръстен от бяло злато със сапфири и диамантиМакар и да изглеждат твърде решителни и дори егоистични, хората, които носят пръстен на десния показалец са изключително добри приятели и партньори – да дават мило и драго за близките си хора. На тях може да се разчита почти безусловно.

На снимката вдясно: Разкошен пръстен от бяло злато със сапфири и диаманти.

Пръстен на средния пръст на дясната ръка

жълто злато с аметист, топаз и цирконийХората, които обичат да носят пръстен на средния пръст на дясната ръка са изключително добронамерени и мили към другите. Отношенията с роднини и приятели са от голямо значение за тях. Тези хора са екстроверти, не обичат да се усамотяват за твърде дълги периоди от време. Те имат нужда от компания, любители са на приключенията.

На снимката вляво: Пръстен от жълто злато с аметист, топаз и цирконий.

Пръстен на десния безименен пръст

Елегантен пръстен от бяло злато с диамантКато изключим традиоционните пръстени, които се носят на десния безименен пръст – брачни халки и годежни пръстени, много хора обичат да носят украшение именно на този пръст. Ако и Вие спадате в тази категория, то е твърде вероятно сте позитивен човек, който умее да види добрата страна във всяка ситуация и обичате да се забавлявате.

На снимката вляво: Елегантен пръстен от бяло злато с диамант.

Платинен годежен пръстен с цирконийНе са много нещата, които могат да ви ядосат – Вие не бихте нарушили душевното си спокойствие лесно, освен ако не се отнася за нещо наистина сериозно. Гледате на живота като на пътешествие, от което трябва да се извлече максимално удовлетворение и щастие.

На снимката вдясно: Платинен годежен пръстен с цирконий.

Пръстен на дясното кутре

Нежен пръстен от бяло и жълто злато с цирконийХората, които носят пръстен на този пръст често се стремят към развитие и самоусъвършенстване. Те често са добре образовани, заемат високо обществено положение и имат добра професия. Ако носите пръстен на дясното кутре, най-вероятно се ползвате с уважението на хората около Вас.

На снимката: Нежен пръстен от бяло и жълто злато с цирконий.

Модерен пръстен от розово сребри с опушен топазИмате изключително добра репутация, която сте готови винаги да защитите. Ако носите пръстен на дясното кутре не е изключено да сте привърженик на компанията на семейството и уюта на дома, пред шумните сбирки.

На снимката вдясно: Модерен пръстен от розово сребри с опушен топаз.

Вижте какво означава носенето на пръстени на пръстите на лявата ръка в следващата статия от best.hugasian.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *