0

Your Cart

7 бижута които всяка жена трябва да има

Както и при дрехите, така и при бижутата, разнообразието е огромно, а модите се менят с всеки сезон. Вече описахме най-горещите тенденции при златната бижутерия за сезон есен/зима 2015/2016. Но, има едно голямо “НО” – има няколко вида бижута, които са безспорна класика и никога не излизат от мода. Тези накити са вечни и могат да преобразят всеки тоалет. За тях няма възраст – те служат вярно на притежателките си за дълги години. Да видим кои са 7-те бижута, които всяка жена трябва да притежава.

Стилни малки обеци

Малките обеци ще придадат стил и елегантност както на деловия костюм за работа, така и на коктейлната рокля. Класически модел са чифт обеци с диамант, или цирконий в бяло, или жълто злато.  Не по-малко красиви и функционални са обеци на винт с перли, или скъпоценни камъни. Малките златни обеци на винт с изчистена геометрична форма  – топчета, триъгълници, или капковидни също са класически избор.

На снимката: Класически диамантени обеци на винт.

Обемни висящи обеци

Големите висящи обеци са аксесоар, който безспорно може да придаде блясък на всеки вечерен тоалет. Инкрустирани със скъпоценни камъни, те улавят светлината и подчертават грацията на всяко движение. Този тип обеци, безпорно са солидна инвестиция, но тя се отплаща на притежателките си при всяко носене. Вижте как да изберете най-подходящият модел обеци за вашето лице.

На снимката: Обеци от злато с аметист и цирконий.

Перлен наниз

Задължителен накит в кутийката на всяка жена. Коко Шанел – дизайнерката, която подари на жените късата пола, малката черна рокля и емблематичният парфюм Шанел №5, казва: “Една жена се нуждае от нанизи от перли”. Най-стилната Първа дама на САЩ, Джаки Кенеди, твърди – “Перлите са винаги подходящи”.

На снимката: Гердан от 4 реда перли.

Обеци тип обръч

Обеците тип обръч може да са огромни, средни ил малки, дебели, или тънки, но принадлежат към накитите, които всяка една жена трябва да притежава. Според това, с какво ще се съчетаят, те подхождат на ежедневна визия, на коктейлна рокля, или на тоалета за петък вечер навън.

На снимката: Холивудската звезда Анджелина Джоли доказа, че селмплите златни халки могат да се носят и на червения килим.

Красив медалион

Верижката, на която виси красив медалион е може би най-семплото, но и впечатляващо колие. Всяка жена трябва да има поне един. Красивата висулка може да е наследствена, със сантиментална стойност, или пък специално подбрана в цветовете на тоалета, но никога няма да остане незабелязана. Вижте още: Как да изберем гердан за всяко деколте.

На снимката: Нежна златна висулка с аметист.

Обемен пръстен

Всяка елегантна жена трябва да има поне един голям и смел пръстен в кутийката си с бижута. Този тип накит, който някои наричат още коктейлен пръстен, най-добре да е изработен от сребро, бяло или жълто злато. В класическия случай, обемният коктейлен пръстен е инкрустиран с голям централен скъпоценен камък. В наши дни обаче има огромни разнообразие от модели – с един централен камък, с няколко камъка, асиметричен, минималистичен – всяка дама може да избере такъв според личния си стил.

На снимката: Изящен пръстен от магазини HUGASIAN.

Твърда гривна

Твъдите гривни от злато или сребро за чудесен аксесоар към всеки тоалет. Тънките изглеждат нежно, по-масивните придават пищност. Твърдите гривни подхождат както на малката черна рокля, така и на деловия костюм за работа. Изчистени, или инкрустирани с камъни, те могат да придадат стилен и завършен вид на всяка визия.

На снимката: Златна гривна с цирконий.

Вижте още: Първа и втора част на статията “Кои са най-подходящите бижута за работа”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.